2011. november 25., péntek

Jogilag vajon illegális kölcsönadni DVD-t?

Jogilag vajon illegális kölcsönadni DVD-t? Gondolom ezt nem tiltja semmi. Elküldhetem mondjuk a haveromnak csomagban, megnézi, majd visszaküldi. Gondolom nincs ebben semmi kivetni való, vannak DVD kölcsönzők is, amik így működnek. Namost ebben a mai digitális világban mit szenvedjek a postával, miért ne adhatnám kölcsön digitálisan? Elküldöm neki a DVD tartalmát, megnézi, aztán mondjuk letörli. Ez ugyanaz,mint ha elküldeném neki a DVD-t, csak nem fizetek a postának, hogy egy korongon szállítsanak nekem biteket, ha ott van erre a net. Tök ugyanaz, úgyhogy akkor gondolom jogilag ebbe sem lehet belekötni. Innen meg már logikusan következik, hogy mi kivetni való van a torrent site-okban? Valaki megveszi a DVD-t, és kölcsönadja sok haverjának ...

13 megjegyzés:

  1. Na jó, de az Ars Magica könyvemet sem tudtam másnak kölcsönadni, amíg nálad volt :)

    VálaszTörlés
  2. Azt visszakaptad amúgy? :)

    No és ha megígérem, hogy addig nem adom kölcsön másnak, és nem is nézem meg, akkor szabad? Meg most jön az a sok cloud based music, meg video, meg mindenféle. Kölcsön adhatok majd neked filmet megnézésre? :)

    VálaszTörlés
  3. Ööő....
    Izé....

    Verjetek tarkón egy hallal, de tudomásom szerint a saját Dvd-hez nem vásárolsz kölcsönadási jogot míg a tékák igen.
    Csak lejátszási jogod van. Ja meg biztonsági másolatot hozhatsz belőle létre egy példányban.

    VálaszTörlés
  4. Nem tudom, lehet, hogy van ilyen ... Igazándiból az egész csak egy fiktív felvetés, hogy mennyivel rosszabb a tűzzel vassal irtott Torrent, mint a teljesen legális DVD kölcsönzés.

    Amúgy most elkezdtem fantáziát látni a DVD kölcsönzésben is. :) Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én a kajához szeretek TV-zni, és sokszor gondban vagyunk, hogy éppen mit nézzünk a Pizzához. Milyen jópofa lenne, ha a megrendelt Pizzához 100-200 Ft-kérhetnék kölcsön DVD-t is ...

    VálaszTörlés
  5. Vásárolj online tartalmat a tévédre, távirányítóval, bankkártyával... :)
    Legalábbis nemsokára mindennapos lehet ez normális választékkal... :)

    VálaszTörlés
  6. Csak egyenlőre nincs hozzá online TV-m, meg Mo.-on olyan szolgáltató, aki ellátna normális tartalommal. Minden más (távirányító, bankkártya) megvan ... :))

    VálaszTörlés
  7. Különben is ki néz még DVD-t? :)

    VálaszTörlés
  8. Amig meghivos a torrent site, assigned odaadod a haverjaid haverjainak es nincs is ezzel fond
    :)

    VálaszTörlés