2011. december 8., csütörtök

http://www.naplo-online.hu/gazdasag/20111201_betiltott_magyar_reklam

http://www.naplo-online.hu/gazdasag/20111201_betiltott_magyar_reklam

Jó videó amúgy, de most vagy globalizációt akarunk, vagy zárkózzunk be ide, és akkor nem lesznek import cuccok a polcokon. :) Amúgy nem értem, hogy az ilyenekből miért mindig mi jövünk ki szarul, miért nem mondjuk Németországban tiltanak be egy ilyen reklámot, hogy ne vegyél már magyar zöldséget, mert van nekünk saját. Vagy miért nem Szlovákiából jönnek ide céget alapítani, mert itt kedvezőbb az adózás ...
http://www.naplo-online.hu/gazdasag/20111201_betiltott_magyar_reklam

4 megjegyzés:

  1. Igazabol azal,hogy eu tagallam vagyunk egy csomo mindent megszab az eu, ami visszafogja a magyar gazdasagot, mivel a termeles mar elors fel van osztva, csak nekunk nem jutott semmi. De az emberek szabad donteseit nem szabajozjhatjak, ezert kene magyar arut vasarolni, ez ezert tiltottak be a reklamot.

    VálaszTörlés
  2. Ja, ezt a részét értem, meg én is amúgy magyar cuccokat veszek, ha lehet. Nem is arról van szó, csak a filozófia, hogy szabad piacokat akarunk, de azért mégsem. A többiek adjanak pénzt, meg mehessünk hozzájuk melózni, meg vegyenek cuccokat tőlünk, de mi azért inkább csak sajátot. Szóval ez nekem kicsit olyan visszás, hogy valamiből csak a jó kéne, a rossz miatt meg siránkozunk. De a kettő nincs meg egymás nélkül. Gondolom ezért is tiltották be, mert a filozófiával ellenkezik, hogy most akkor vagy együtt vagyunk, vagy különcködünk. Nem szeretek politizálni, mert nem értek hozzá, csak így, tök laikusként érzem ezt. Ha meg nem vagyunk versenyképesek, nem kellett volna ringbe szállni ... De amúgy ezt az egészet lehetett volna úgy csinálni, hogy konkrét magyar márkákat reklámoznak, vegyél mizo tejet, meg ilyesmik. Abba már nem köthet bele senki, mert nincs mögötte a különcködős filozófia.

    VálaszTörlés
  3. Az a baj, hogy mégha versenyképesek is tudtunk volna lenni, mert a rendszerváltás után felpörgettük volna a mezőgazdaságot mondjuk meg egy kicsit az ipart, mire csatlakoztunk a ujnjóhoz, már lekéstünk a piacfelosztásról. Szóval én a globalizációt úgy látom, hogy van az 5 tagország, akiknek az érdekeit igyekszik kiszolgálni a többi. Persze adnak is, nem azt mondom, meg most a Görög/Olasz/etc eset kapcsán kénytelen a közösség lépni, de amíg meg van szabva, hoyg a szlovákok meg a magyarok nem állíthatnak elő cukrot, csak a hollandok, és még lehetne sorolni, addig megb*szta az egészet a ló. Kérdezem mi az a termék/termény, ami az unióban csak magyarország állíthat elő? A cukormál maradva, nem azt mondták, hogy jó csatlakoztak ezek a f*szok, és van egy csomó cukorgyáruk, akkor ők is csinálhatját, meg a hollandok is. Neem, csak a hollandok, mi meg zárjuk be a gyárakat oszt termeljünk valami mást, amit megengednek de közben meg már minden el van osztva. 1 szóval mi kevés előny (úniós támogatások, munkavállalási lehetőség) igazából csak piac vagyunk az ötöknek, semmi több.

    VálaszTörlés
  4. Akkor meg nem kellett volna belépni ... :) (Teljesen tök vagyok a politikához, meg a közgazdaságtanhoz, csak a fentiekből ez következik.)

    VálaszTörlés