2012. február 16., csütörtök

Mohács, Okmányiroda.

Mohács, Okmányiroda. Várjuk a babát, és kell friss anyakönyvi kivonat, hogy neve legyen szegénynek. Telefon, elmondom mi van. Ma nincs ügyfélfogadás, de ugorjon be, gyorsan megcsináljuk. Innen kb. 5 perc az okmányiroda (autóval semmi nincs 10 percnél messzebb), beugrok, tündér aranyos néni, pikk-pakk, kész. Pesten intéztem hasonló dolgokat. Úgy kezdődik, hogy 1 nap szabi, korán odamész számot húzni, verekedés, fél nap várakozás, tömeg, szutyok, idegeskedés, mindenkinek mindennel ki van a töke, neked meg ráment a napod. Többek között (nagyon sok minden más pozitív dolog mellett) ilyesmik miatt szeretek itt élni ...

3 megjegyzés:

  1. Nálam ez úgy szokott menni, hogy ügyfélkapun időpontot foglalok, odamegyek időpontra, pár perc ügyintézés, kész. (Budapest, 2012) :)

    VálaszTörlés
  2. Akkor ezek szerint régen jártam már Pesten okmányirodában. :) De azért a "gyere be ügyfélfogadási időn kívül" rugalmasság még mindig ott van ... ;-)

    VálaszTörlés
  3. Nekünk persze utólag derült ki, hogy nem is kell fris ak. kivonat :) mondjuk az ügyintézés nálunk is kb 5 perc volt (6. ker)

    VálaszTörlés