2012. március 21., szerda

Támadt egy hülye ötletem

Támadt egy hülye ötletem ... Csinálnék egy G+ oldalt, mondjuk "IT álláshirdetések", vagy "IT projektek" néven. Bárki követhetné, aki állást, vagy projektet (pl. szabadúszó, mint én) keres. Ha valaki embert keresne ilyen célra, dobna egy üzenetet, én megosztanám itt, és ennyi. Ingyenes lenne, meg minden, csak azért, hogy G+-t használó magyar fejlesztők elérjék egymást. Szerintetek van ennek értelme? (csak úgy eszembe jutott ...)

8 megjegyzés:

  1. Van vesztenivaló? Szerintem próbáld meg, aztán vagy bejön, vagy nem. Max elszúrsz vele feleslegesen egy kis időt.

    VálaszTörlés
  2. Ezen mar en is gondolkodtam.. bar en elsosorban Webfejleszto-t gondoltam =) csak meg lusta voltam megnezni van-e es hogy megcsinaljam ha nincs, mert engem sokszor keresnek meg hogy ez vagy az kene tudok-e valakit vagy elvallaom-e vagy mennyiert-huhazsok-huhazhosszuido

    VálaszTörlés
  3. Balazs Nadasdi Ismerős ... És az a baj általában, hogy vagy nincs meló és akkor vakarom a fejem, hogy lassan valahonnan pénzt kéne szerezni, vagy baromira le vagyok terhelve, és akkor vissza kell mondanom. Az utóbbi esetben jó lenne, ha tudnék szerezni valakit, az előbbiben pedig ha én találnék magamnak valamit. Szóval itt az én esetemben talán leginkább az egyenletes elosztás lenne a lényeg.

    VálaszTörlés
  4. Az Androbit.org médiapartnerként szívesen beszáll a kezdeményezésbe.

    VálaszTörlés
  5. József Makay Köszi. Alapvetően még nincs ötletem, mi lehetne ennek az értelmes formája. Lehet, hogy csinálnom kellene erre a célra egy külön e-mail címet, és ha valaki hirdetni akar, oda küldi. Én megosztom a G+ oldalon, és akkor ami itt megjelenik, az valamilyen formában megjelenhetne az androbiten, vagy más partner oldalon. Egyenlőre így manuálisan, aztán ha esetleg felpörög, lehet az egész mögé tenni valami automatizmust. Egyenlőre a "próbáljuk meg" fázisban tart a dolog. De ez csak egy ötlet, ha bárkinek van jobb, írja meg ide.

    VálaszTörlés
  6. Ha mar van csoport akkor mentionolheto ami alapjan ha ertelmes akkor share =) Tovabba azert ezzel sok melo lehet... marmint...

    Ezen kivul akkor mar celszeru tartalmat adni ra
    peldaul:
    - olyan egyeb linkek amiket nem bekuldenek csak talalkozol vele
    - Valaki megirja hogy adott cegnel milyen tapasztalatai voltak
    - Tanacsok mikre figyeljenek oda interjun, jelentkezesnel etc.
    - Mire figyeljenek oda ha "maszek" munkat akarnak vallalni (ido, penz, rugalmassag etc)
    - Ha valaki mentionoli a csoportot amiben kerdese van akkor azt megprobalni megvalaszolni vagy Share es hatha a csoportra feliratkozottak tudnak
    - rendesen tag-elni kellene a posztokat (milyen tema, ha programozas ilyen nyelv, ha adminisztratory akkor milyen OS, hol lenne a munkavegzes helye)


    Amutomatizalni amugy lehet RSS-bol (ahogyan en is tolom Twitterre a G+ uzeneteimet).

    VálaszTörlés
  7. Balazs Nadasdi Gondolkodtam ilyesmin is, de az már elég melós. Ennyit még be merek vállalni, hogy valaki küld egy hirdetést én meg beosztom ide, de egy portált karban tartani, arra már nincs nagyon időm. De ha írtok, találtok ilyen cikkeket, és elkülditek a linket, vagy kérdés van, stb. azt szívesen megosztom. Tehát egy ilyen csoportot el tudok moderálgatni szabadidőben, de a tartalom előállítást nem merném bevállalni. Mondjuk szerintem nem is kell, nem kell központi weblap, nem kell ennek központosítottnak lennie weblap szempontból, bárki aki akar írni, írhat a saját honlapján, blogján, elküldheti a G+ bejegyzését, stb. ez a csoport meg legyen egy ilyen közösségi aggregátor. Talán így tudnám pozicionálni ezt az egészet.

    VálaszTörlés
  8. Nem is ugy gondoltam, hogy weboldalt irni, hanem csak posztban irogatni. itt gpluszon... nomeg inkabb arra celoztam, hogy alapvetoen jelezni, hogy ha irsz olyat ami hasznos lehet ebben atemakorben akkor mentionold a csoportot aztan meg lesz sztva ha ertelmes. Vagy ha te epp csinalsz valami munkat aztan kozben belefutsz valami sz*rsagba akkor azt kiposztolod vagy oda vagy magadhoz aztan share a csoportba ha oda is tartozik.

    VálaszTörlés