2012. május 19., szombat

JavaScript-ben felül lehet vágni a metódus hívást?

JavaScript-ben felül lehet vágni a metódus hívást? Olyat mint a __call PHP-ben ... Balazs Nadasdi, te vagy nagy JS guru, van ilyen JavaScript-ben?

5 megjegyzés:

  1. Bocsi a kesei valaszert, de nem vagyok otthon.

    Tudtommal nincs. Sokkal inkabb meoldhato az object.cmd('method', [parameters]) ivelessel peldaul.

    Ha hazaertem (es nem csaladdal kell foglalkozni [nagyszulok, marmint az en szuleim gyerekem nagyszulei]) akkor ranezek, de meg nem volt ra szuksegem =) vagy ha igen akkor valoszinuleg nem talaltam megoldast (este mar otthon leszek)

    VálaszTörlés
  2. Balazs Nadasdi Köszi. Nem olyan fontos, csak kíváncsi voltam, de én is azt találtam, hogy nincs ilyen.

    VálaszTörlés
  3. van par otletem, hogyan lehetne megis valami hasonlot megvalositani, csak akkor kell ido + tesztek ^^. ha talalok keruloutat akkor gisten tolom ugyis =)

    VálaszTörlés
  4. nah szuk keretek kozott mar van valami ideiglenes kis megoldas =) de ez meg sok mindenre nem jo, hacsak nem akarsz global valtozokkal szorakozni allandoan

    http://jsfiddle.net/yitsushi/8A3U4/

    Csak globalis dolgokkal mukodik es parametereket nem tud atadni, mert az error reportban nincs benne a parameterlista (ami mar alapbol baromsag).

    De ezek alapjan ugy erzem tul nagy h4x lenne megcsinalni es nem er annyit (nincs annyi haszna) =/ szoval felejtos szerintem. Ha ilyen kellene akkor nem fuggvenyeket hivogatsz hanem csak csinalsz egy call fuggvenyt aztan azt hivogatod (nalam ez a cmd csak direkben azokra hivsz)

    VálaszTörlés
  5. Köszi. Én is ilyesmire gondoltam, hogy elkapni az error-t, ha nem találja a metódus, és azt lekezelni, de ez így elég angy hekkelés, meg nem is tökéletes. Arra akartam amúgy használni, hogy mobilon dinamikusan Java metódusokat hívok javascriptből, de az lesz inkább, hogy java oldalon térképezem fel a metódusokat, generálok javascript proxy-t, és eval-al lefuttatom. Igazából az ilyen fajta megoldás szerencsére szinte minden esetben alkalmazható, nem nagyon hívsz teljesen dinamikusan kódot, mert ugye a hívó kód mindig statikus, és így generálható hozzá javascript proxy. Csak kényelmesebb lett volna ez a dinamikus megoldás ...

    VálaszTörlés