2012. június 28., csütörtök

Amilyen irányba mennek a dolgok, hamarosan a számítógépeink nem a nappaliban, hanem a Google (vagy valaki más)...

Amilyen irányba mennek a dolgok, hamarosan a számítógépeink nem a nappaliban, hanem a Google (vagy valaki más) szerverközpontjában lesznek. Tulajdonképpen már részben ott vannak, de idővel szerintem minden átkerül a Cloud-ba, vagy legalábbis a dolgaink nagy része. Cserébe viszont elég lesz pusztán egy szemüveg, nem kell egy otromba PC az asztalra ... 

Originally shared by Shmulevich Group

Our work on The Cancer Genome Atlas (TCGA) project was highlighted this morning during a keynote at Google I/O.
https://developers.google.com/compute/io

8 megjegyzés:

  1. De ez csak a konzumidióta oldalon válhat azzá. A tartalmat a fejlesztést azért továbbra is valami szar vason le kell tudni gyártani. Meg a hülye felhő farmban is elég hüjjén nézne ki 1000 egymásra rakott kis kínai google szemüvegben :D

    VálaszTörlés
  2. Azt is valami WinSurface szerű billentyűzetes tableten tudom elképzelni, ami csak megjelenítő eszköz a cloud-on futtatott fejlesztőeszközhöz.

    Amúgy még olyasmit tudok elképzelni, hogy érzékeny adatokhoz, stb. azért lesz valami bigyó, nevezzük adatkockának, ami ott ellesz magában a sarokban, és neten keresztül elérhető. Tehát hogy a cloud egyszerre jelent centralizáltságot sok folyamat és tartalom adatparkokba való kihelyezésével, de az átjárhatóságnak, és a net elosztott felépítésének köszönhetően decentralizáltságot is. Ott lesznek a cloud-ban a nagy szolgáltatók, és az emberek személyes "adatkockái" is, ráadásul teljesen transzparens, oda-vissza átjárható módon.

    Ami igazából itt lényeges, az az, hogy a tároló/futtató és a megjelenítő/beviteli eszközök teljesen el fognak különülni. Szerintem ...

    VálaszTörlés
  3. Jó azét újra ne találjuk ám fel a PC és annak adattárolóját. Azt kell (kellene sürgősen) valahol átgondolni mit érdemes valamit felül-írhatóan vagy csupán egyszer-írhatóan tárolni. Ez így az egész egy világelégető baromság. Képzelj el egy olyan könyvtárat aminek minden művének minden betűje áram alá lenne kapcsolva.  Most ilyen hülye világban élünk. Az amit írsz ezen felül nekem is szimpatikus (surface mentesen) vagyis egy teljesen újra értelmezett PC struktúrájú PC építés aminek egyik fő eleme az akár a háztartásban tartható személyes Cloud és az ahhoz bárhol kapcsolható személyes smart glass Személyes Kijelző a helyzethez illő beviteli eszközökkel.   No és az a User képesség fejlődés ami képes eldönteni miért érdemes filléres egyszer-írható lapocskákból felépíteni a napelemes otthoni személyes cloudot. A mostani tajt ostba nonstop online bazi bazi drága és fenntarthatatlan.

    VálaszTörlés
  4. Ja és ahhoz ilyen szintű ostobaságok helyett (zsákutcák) mint a Facebook vagy a G+ helyett járható utat kellene bejárni mint amit a Diaspora nagyon nagyon az elején de elkezdett.

    VálaszTörlés
  5. Gellért Solymos Érdekes az egyszer írható tároló vonal, amit felvetettél, és a könyvtár hasonlat ... Szimpatikus ... Csak még el kell helyeznem a világomban ... :)

    VálaszTörlés
  6. Gellért Solymos A szabadság szerintem a fejlődés velejárója, ha úgy tetszik, evolúciósan kötelező jelleggel bekövetkező valami. Idő kell neki, de nyílt és átjárható lesz minden.

    VálaszTörlés
  7. Másképp vélekedek a  szabadságról. Egy félelemmel irányított és kockázat kerülő világ semelyik evolúcióját nem hívnám fejlődésnek. Evolúciós zsákutcáknak ellenben igen. De hát pont ez az evolúció lényege. Az embernek azért szar mert tudása révén azt is tudja ezek a zsákutcák ostobák és qurva sok felesleges áldozatokkal járó út lesz. Az ember mint faj épp oly ostoba mint a többi állatfaj. Tragédiája az, hogy az egyénben rejlő lehetőség ami mindezeket elkerülni tudná de amit fajként felismerni és elfogadni nem képes :D

    VálaszTörlés
  8. Én idealistább vagyok, de majd az idő eldönti kinek lesz igaza ... :)

    VálaszTörlés