2012. június 18., hétfő

Ezek most kitalálták, hogy ők lesznek az Apple? :) Mondjuk már megint lemaradtak egy lépéssel a szokásukhoz híven ...

Ezek most kitalálták, hogy ők lesznek az Apple? :) Mondjuk már megint lemaradtak egy lépéssel a szokásukhoz híven ...

Originally shared by Mashable

Super-thin, the tablet is just 9.3mm thin for the Windows RT version and 13.5mm for the Pro version. Both have two full size USB ports — something you won’t find on the vast majority of the tablet competition. You’ll also find a Micro SD port on the side of the RT version and a microSDXC port of the Pro version for adding data to the device or reading files (like pictures from your digital camera) on the fly.

Surface has a 10.6-inch 16:9 widescreen HD Display screen. Designed to be mobile yet sturdy, the screen is made of Gorilla Glass -– an ultra-strong glass – to prevent scratches and breaks if it takes a tumble.

A built-in kickstand on the rear of the tablet holds it up while you’re typing or viewing videos.

A Touch Cover for the device protects the screen, and much like Apple’s Smart Cover does with the iPad, it connects to Surface via magnets on the device’s side. Unlike Apple’s cover, however, the inside of the 3mm cover doubles as a fully functional keyboard with a built-in trackpad when opened up. A stylus also comes with the Pro version, and attaches to the side of the tablet for easy storage.
http://mashable.com/2012/06/18/microsoft-unveils-surface/

5 megjegyzés:

  1. Ezek szerint, aki manapság tabletet dob a piacra, mind "Apple akar lenni"? :)
    Vagy mi alapján fűzted hozzá a kommentárt? ;)

    VálaszTörlés
  2. Zsolt Menyhárt Egyfelől azért, mert saját hardvert dob piacra, másfelől meg nekem ez a tablet eléggé a MacBook Air-re hajaz, mint ha valami verseny lenne, hogy kinek a notebookja (tabletje) vékonyabb. Amúgy ennek az egésznek van egy olyan érzete, hogy mivel senkire nem tudják rásózni az oprendszerüket a mobil szférában (akire igen, az tönkremegy, lásd Nokia), ezért kénytelenek saját hardvert piacra dobni ...

    VálaszTörlés
  3. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy azért maga a cucc nem szar! :)

    VálaszTörlés
  4. Továbbra sem értem, hogy ettől miért lennének "Apple-nek látszó cég"?

    Szerintem teljesen normális lépés a részükről, hogy követik a piaci trendeket, és próbálnak vele lépést tartani. Attól, hogy lesz egy olyan termkük, ami sok vonásában hasonlít egy másik cég sikeres termékére, még közel nem jelenti azt, hogy majmolni akarják a másik céget. Tök logikus lépés ez (a te magyarázatodban is ez szerepel) az MS részéről - bár szerintem azért nem csak az játszik közre, amit te írtál :)

    Arról nem is nagyon akarok vitát nyitni, hogy vajon "bajban van-e" az MS. Nyilván nem a legszerencsésebb jelenleg a piaci helyzetük a piac ezen ágán, de azért a cég a tőkeerősségét, általános piaci helyzetét szerintem senki nem kérdőjelezi meg. Akármennyit is szidtuk a Windowst és a többi szoftvertermékét az MS-nek, azért mégiscsak az a legelterjedtebb asztali operációs rendszer. ;)

    VálaszTörlés
  5. Zsolt Menyhárt Szerintem azért elég erős a párhuzam az Apple-el. Amúgy a többiben egyet értünk, szerintem is ez a legjobb lépés, amit tehettek, a cucc maga is tetszik, a stratégiában viszont az Apple-t látom. Amúgy Rob Scoble is valami hasonlót fogalmazott meg kicsit élesebben: https://plus.google.com/111091089527727420853/posts/2MUQCk3Anph

    VálaszTörlés