2012. július 18., szerda

Nemrég olvastam egy cikket TechCrunch-on, hogy a Google mára már leeresztett, és kifutott az ötletekből.

Nemrég olvastam egy cikket TechCrunch-on, hogy a Google mára már leeresztett, és kifutott az ötletekből. Én nem hiszem, hogy így lenne, de azért elgondolkodtatott a dolog. Szerintem ez egyszerűen pszichológia. Van a márkáknak (hívjuk így) egy felfutása, és ha valami a csúcson van, akkor bele is dögölhetnek, megválthatják a világot, az embereket nem fogja felizgatni a dolog. Ilyenkor vagy beáll valami fix szintre a dolog, vagy pukkan a lufi. Elég ha csak elképzelem, hogy mennyire van hírértéke a google glass-nak, vagy az önjáró autóknak. Jó, fasza, néhány napig beszélünk róla, stb. És mennyire lenne ennek hírértéke, ha egy kis startup ugrana elő vele. Húú, ezek feltalálták a spanyol viaszt, ők az új Google, stb. És ez szerintem pusztán pszichológia. Éppen ezért ha lenne egy menő tech cégem, nem startupok felvásárlásába fektetném a pénzt, inkább tulajdonrészt próbálnék szerezni, és hagynám felfutni a céget. Így szerintem a fentiek miatt jóval többet lehetne szakítani. Talán nem feltétlen kell megennie a nagy halnak a kis halat ...

3 megjegyzés:

  1. Egyrészt az 'újságírás' már csak ilyen. Arról írnak és azt dicsőítik, ami éppen trendi. Ha egy kis cégről jelenik meg hír, hogy önjáró autót csináltak, nem igazán figyelnek oda rá, mert előjön a szkeptikus hozzáállás, hogy persze majd egy ilyen kis cég, hiszem, ha látom.
    És ebben van is valami, egy kis cégnek nagy dolgokat megvalósítani nincs pénzük, maximum az ötletig juthatnak el.
    Ha a kis céget megveszi mondjuk az apple, az a hír máris több csatornán jelenik meg és több ember figyelmét kelti fel. Ezután ha fél - egy évvel később egy show keretében bejelenti az apple, hogy megcsináltuk, na az jut el a nagy tömegek tudatáig és minden újság, szaklap, nem szaklap megírja.
    A google mostanában valamiért nem az újságrók (és a tömegek) kedvence, ki tudja miért.

    VálaszTörlés
  2. Az emberi természet; telhetetlenség... :)

    VálaszTörlés
  3. Nem gondolnám, hogy a Google vegetálna. Hiszen előálltak a Q-val és belebegtették a Glasst. Információim szerint a Q-ban sokkal több lehetőség rejlik, mint amire most szánták.

    VálaszTörlés