2012. november 30., péntek

Mondjuk az ötlet érdekes, de a használhatóságát illetően vannak kételyeim.

Mondjuk az ötlet érdekes, de a használhatóságát illetően vannak kételyeim. Eleve az ilyen "mindenki tud vele app-ot fejleszteni" célnyelvek nagyon korlátozottak. Pár dolgot meg lehet velük csinálni, de ott vége. Meg hát ha valaki meg tud írni egy működési logikát, akkor az meg tudja írni mondjuk Python-ban is, aki meg nem, az meg egy ilyennel sem tud mit kezdeni. Akkor lesz majd mindenkiből "programozó", ha eljut az MI odáig, hogy mondasz neki valamit, és megírja hozzá neked az algoritmust. :)

Azért a videó is elég suta. Érti az ember a mondanivalóját, de azért elég hülyén néz ki, hogy 4 eszközön át 3 ember közös munkával végül készít egy smile-t. Ez inkább kiparodizálása a dolognak ...

De amúgy maga a dolog érdekes. Webes több platformos fejlesztő eszköz direkt touch-ra optimalizálva. Még azt mondom, hogy lenne is létjogosultsága, de nem teljesen így. Például nem lenne rossz egy ilyen webes fejlesztő eszköz Androidra, ahol a kód részét a notebookon billentyűzeten (!!) írom meg, miközben a layoutot a mobil vagy a tablet képernyőjén húzgálom a helyére. 

Originally shared by Robert Cartman

Az ötlet nagyon jó, a megvalósítás nagyon bugos (igaz még béta vagy mi). Próbáljátok ki! ;)
http://blogs.msdn.com/b/msr_er/archive/2012/11/30/touchdevelop-in-your-browser.aspx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése