2013. január 20., vasárnap

Elsőre átsiklottam rajta, de ez amúgy egy baromi érdekes kérdés Robert Cartman

Elsőre átsiklottam rajta, de ez amúgy egy baromi érdekes kérdés Robert Cartman . Az még egy dolog, hogy legális-e, vagy illegális, mert ezt is sokáig lehetne boncolgatni. De tegyük fel, hogy illegális. Hogy tiltod meg bárkinek is, hogy böngésző plugint telepítsen? Felpakolják valami kínai, lelőhetetlen oldalra, és onnantól kezdve senki nem akadályozza meg. Ha pedig ez működik, miért ne csinálná meg más is. Ha pedig ez a módszer számottevően elterjed, az alapjaiban vág oda a jelenlegi internetnek, ami nagyrészt a reklámokból él. Gondoljunk csak a Google-re, ahol szinte a bevételek egészét a reklám adja. Az adblockerekkel nem törődik senki, mert kevesen használják őket, de ez más tészta, mert itt kapsz valamit a reklámok tiltásáért. Mondjuk egy jó torrent oldal tagsággal egybekötött ilyen fizetési megoldás virulensen elterjesztené az egészet. De már 50G tárhely is nagyon csábító. Ez szerintem a jelenlegi Web szféra legrosszabb rémálma. Rosszabb, mint a filmiparnak a torrent ...

(Kommenteket az eredeti posthoz majd, nem akarom, hogy széttöredezzen. Köszi.)

Originally shared by Robert Cartman

Na megtaláltam mi az a Megakey.
Tehát az ingyen ebédért azzal lehet fizetni, hogy futtatunk egy progit, ami a weboldalakon lecserél néhány reklámot az övékére.

Érdekes elgondolás, máris sokan támadják. Jogosan? Hmmm...
Ha az én oldalamon cserélgetné valaki a reklámokat a sajátjára és húzná ki a zsebemből a pénzt és tenné a sajátjába, biztos ráncolnám a szemöldököm.
De ha tovább gondolom, akkor mit csinálnak az adblokkerek? Hmm.. Azok meg mindent elvesznek.

Kopirájt szerint nem lehet módosítani egy oldal tartalmát, vagy mi a szabályozás erre, de akkor illegális az adblokker is?
Hmmm hmmmm
http://www.smh.com.au/technology/technology-news/could-adjacking-software-save-kim-dotcom-20130114-2coos.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése