2013. január 27., vasárnap

Top 10 bukásra ítélt közösségi oldal. Olyanok, mint pl. a Google+ ... :)

Top 10 bukásra ítélt közösségi oldal. Olyanok, mint pl. a Google+ ... :)

http://hvg.hu/tudomany/20130127_Top_10_bukasra_itelt_kozossegi_oldal
http://hvg.hu/tudomany/20130127_Top_10_bukasra_itelt_kozossegi_oldal

6 megjegyzés:

  1. Valahogy a számok mást mondanak... De ő tudja - .- 

    Epic, a postod alatt kettővel: https://plus.google.com/112114198846193968687/posts/FjdApzJGTg6

    VálaszTörlés
  2. Facebook-ra szerintem már egy jó ideje nem postoltam semmit. Kb. azóta, amióta G+ van. Nézegetni szoktam néha, de sokkal kisebb az értelmes tartalom aránya, mint itt. Maga a falam kb. ugyanolyan dinamikus, mint ott, úgyhogy ha csak ez alapján kellene ítélnem, akkor is holtversenyt mondanék, de ahogy írtam, itt többet időzök a tartalom miatt. Szóval ja, szerintem is halálra van ítélve ... :)

    Sok mindenből lehet statisztikát csinálni. Nézhetjük a userek számát, de ugye ez nem reális, mert vannak fake userek, vannak inaktív userek (én pl. egy iwiw meg mywip felhasználó is vagyok, pedig évek óta nem jártam ott). Nézheted a napi postok számát, az már valamit mutat, de Facebook tele van szarral. Van amit app-ok gyártanak, van amit emberek. Talán a napi +1-ek és like-ok számát lenne érdemes összehasonlítani, mivel az egyfajta értékelés, hogy a tartalom értelmes. Na, egy ilyen statisztikát érdemes lenne megnézni. Halottnak semmiképp nem mondanám a G+-t, és ne felejtsük el, hogy olyan piacra ment be, ami már le volt osztva, és a G+ sokkal nagyobbat harapott a Facebook-ba, mint bárki más a webes keresésbe, ami meg ugye a Google területe.

    Harmadszor pedig a Google annyi helyen ott van, hogy az ember így vagy úgy, de belefut a G+-ba, és várható, hogy még tovább növekedik. Ez pedig exponenciális folyamat. Ha elér az emberek mennyisége egy kritikus tömeget, akkor még többeket vonz be. De amúgy ezeknek az írásoknak azért nincs értelme, mert ez nem verseny, más más jellegű szolgáltatások, más célcsoportok, más megtérülés. Számokat persze össze lehet hasonlítani, mindig csak az a kérdés, hogy akkor abból most mi derült ki ...

    VálaszTörlés
  3. Hasonlóan vélekedem én is. Attól viszont falnak megyek, hogy úgy hasonlítják össze a kettőt, hogy nem azonos időintervallumot vizsgálnak. Értsd. Fb 2004 óta van jelen, ha jól tudom. Ezalatt az idő alatt nyilván több embert szedett össze, mint a G+ másfél év alatt.

    VálaszTörlés
  4. A HVG  oldalára ránézve mindent értek...

    VálaszTörlés