2013. március 11., hétfő

Kéne csinálni egy weboldalt (mondjuk szamoljaki.hu vagy valami), ahol szépen végig van számolva minden, banki...

Kéne csinálni egy weboldalt (mondjuk szamoljaki.hu vagy valami), ahol szépen végig van számolva minden, banki hitelek, befektetések, mindenféle. És akkor lehetne látni, legalább nagyságrendileg, hogy mi mennyi. Az ötlet onnan jött, hogy láttam Fundamentás hirdetést. Az valahogy úgy van, hogy nem kamatozik semmit, viszont van 30% állami támogatás, ami jól hangzik, de leghamarabb 4 év múlva lehet felvenni lakás célra, vagy 8 év múlva nem lakás célra. Na, nem is ez a lényeg, csak ha ezt az ember leosztja évekre, és kiszámolja, aztán meg kiszámolja, hogy ugyanaz a pénz lekötve valami 10% alatti kamatos kamattal hol tartana ugyanannyi év múlva, akkor szerintem utóbbi ráverne az előbbire, hiába néz ki olyan jól az a 30%. Nem számoltam végig, nem is az a lényeg, csak innen jött az ötlet ...

Kemény Zsolt

10 megjegyzés:

  1. Laszlo Fazekas osszeirod mit hogy szamoljon es mar kezdem is :)

    VálaszTörlés
  2. En mar regota mondom hogy az osszehasonlito weboldalaknak nagy jovoje van Magyarorszagon. Mondhatni kiaknazatlan terulet, egy-ket kiveteltol eltekintve. Aki ezeket eloszor megcsinalja az kaszal.

    VálaszTörlés
  3. Ezt de csúnya szemmel fogják fogadni a "nagyok". Pont ebben van az erejük, mindent elhihetnek az ügyfelekkel/leendő ügyfelekkel. Az ötletet támogatom!

    VálaszTörlés
  4. Az a baj, hogy a számolás részét én sem vágom pontosan. Ilyen egyszerűbb dolgok még mennének, de ugye itt fontos lenne, hogy valóban minden korrekt legyen.

    VálaszTörlés
  5. ezert irtam, hogy ha tolsz egyenleteket akkor mar kesz is :)

    VálaszTörlés
  6. A probléma azzal van, hogy iszonyat sok esetben EGYEDI elbírálás van. Nem tudom, melyik pénzintézet adja ki, hogy mi mennyi, meddig, miért, kinek.

    Aztán meg, ha MINDENT össze akarsz vetni, pl. lakáshitellel kapcsolatban, akkor tudni kell hozzá az összes részletet. De van olyan részlet, amit senki nem tud, még akkor sem, amikor aláírod a bankkal a szerződést: pl. nem tudod, hogy mennyi lesz rá az illeték. Márpedig a korrekt képhez azt is bele kellene venni ;)

    De pedig marha jó lenne, ha mégis lehetne egy ilyent csinálni.

    VálaszTörlés
  7. Zsolt Menyhárt Minden compare website felhivja a figyelmet, hogy a kapott adatok minden igyekezetuk ellenere is csak tajekoztatasnak tekintendo, de kiindulasi alapnak megfelel.

    VálaszTörlés
  8. Sok ilyen van már, bár lehet, hogy nem elég sok:
    http://kiszamolo.hu/
    http://www.bankmonitor.hu
    http://www.hitelkalkulator.com/
    http://www.kamatvadasz.hu/jelzaloghitel/index.html
    http://www.bankracio.hu/

    Bármilyen témában (internet, telefon, stb.) találsz ilyeneket a guglival.

    A baj az, hogy a szolgáltatók egyik, ha nem a fő célja a konstrukciók kialakításánál épp az összehasonlíthatóság megakadályozása. Ezért ez a műfaj egy folyamatos versenyfutás a szolgáltatókkal. Csodák nincsenek, csak ügyes csomagolás.

    VálaszTörlés
  9. Még az előző Viktoriánus időszak alatt vett fel a húgom államilag támogatott hitelt, kiszámoltuk, hogy két és félszer fogja a lakás árát kifizetni így is, kedvezményesen.
    Pl. csak a kezelési költség havi 9 ezer ...
    Sokan ezt azért vették fel, mert amúgy ugyanennyit fizetett albérletre. Addig ez rendben is ment, míg nem jött a svájci frank alapú ...

    Az ilyen oldalhoz nagy tőke kéne, mert minden pénzintézettől kellene valaki aki szivárogtat :-)
    Na persze így még veszélyesebb lenne.
    Pontos képletet így meg nem tudom honnan lehetne szerezni. Elméletileg forint hitelnél működhet, mert ott tudod előre, hogy havi mennyi, és hány év. Csak össze kell szorozni. Az esetleges kamat, kezelési költség, borravaló, fittyfene növekedést meg közben be lehet kalkulálni, de önmagában negatívum, ha ilyen megtörténik, mondjuk egyoldalú szerződés módosítás által.

    VálaszTörlés