2013. március 29., péntek

Lassan megéri Dart-ban írni a JavaScript kódokat, mert jobb JavaScript kódot generál, mint ha eleve JS-ben írtuk...

Lassan megéri Dart-ban írni a JavaScript kódokat, mert jobb JavaScript kódot generál, mint ha eleve JS-ben írtuk volna.

Originally shared by Dart

dart2js maintains Dart's semantics, but that doesn't stop it from producing smaller and faster code in some cases. Read more to see plenty of code samples of how dart2js generates JavaScript.

#dartlang  
http://news.dartlang.org/2013/03/why-dart2js-produces-faster-javascript.html

5 megjegyzés:

  1. Hja multkor en is neztem, csak hat meg egyelore meg ugy erzem
    1. bongeszok nyersen nem fogadjak
    2. amennyit nyer az alkalmazas a JS sebessegen, annyit veszit a savszelessegen, amig a leforditott hatalmas meretu js-t betolti

    viszont Node.js-re mar gondoltam, hogy Dart-ban tolni.

    http://blog.sethladd.com/2012/08/running-dart-in-cloud-with-heroku.html

    VálaszTörlés
  2. 1. Igaz, hogy Chrome-on kívül más nem eszi meg (mondjuk még ős sem), de ez a jövőben változhat. Tehát legalább egy FFox pluginra azért számítanék, de akár Explorerhez is el tudom képzelni Úgy ahogyan a Flash is beépült eddig. A másik dolog, amiben lehet fantázia, hogy ha JS-re fordítod, ez egy absztrakt réteg, ami segíthet a kódoptimalizálásban. Tehát itt is van pár példa, hogy hol tud optimalizálni rajta a fordító. Plusz bejöhetnek olyan dolgok, hogy pl. asm.js-es kódot fordít, ami ugye Mozilla esetén gyorsabb kódot jelent. Mindezt úgy, hogy neked nem kell foglalkoznod az asm.js-el, nem is kell tudnod a létezéséről. Ugyanígy lehet, hogy M$-nek is lesz valami speckó megoldása, arra is fordíthat egy JS-t. Úgy mint ahogy a GWT is csinálta. 

    2. A nagy js egyszer gond, utána cache-elődik.

    Van szerintem fantázia ebben a Dart-ban, csak kell még neki idő. Nekem még mindig az a gondom vele, hogy kevés lib van, így sokszor JS-t kellene hívni, az meg azért nyögvenyelős. Akkor lesz jó, amikor utoléri a JS-t támogatottságban, és el lehet felejteni a Dart-JS kommunikációt, mert nem lesz szükség JS hívásra.

    VálaszTörlés
  3. "meg egyelore meg ugy erzem" hangzott elotte ^^.

    VálaszTörlés
  4. Persze, nem kötözködés, csak kiegészítés ... :)

    VálaszTörlés
  5. Én most már láttam pár Dart alkalmazást, eddig egyik sem volt olyan, amit jobb lett volna GWT-ben vagy bármilyen JS-ben megírni. Ugyanakkor még nem 1.0, még változik az API, szóval csak haladóknak és a breaking changes macerákat jól tűrőknek éri meg. Ha elérik az 1.0-t, akkor valószínű hogy megugrik a használat (és addigra talán update-elem a magyar leírás egy részét is).

    VálaszTörlés