2013. március 12., kedd

PHP naplózás Chrome JavaScript konzolra

PHP naplózás Chrome JavaScript konzolra

Ez is egy hasznos tool php-hoz. A Chrome JavaScript konzoljára lehet vele log-olni, így nem "piszkoljuk" össze az oldalt a debug üzenetekkel, var_dump-okkal, stb. A php-s logger a HTTP header-t használja a log üzenetek Chrome-hoz való továbbítására, így (elvileg) AJAX hívásokra is működik.

#blog  

http://www.chromephp.com/
http://www.chromephp.com/

4 megjegyzés:

  1. ajanlom esetleg a jsRDC projectemet. en azota is hasznalom :)

    https://github.com/Yitsushi/jsRDC

    PHP-s libet irtam hozza, hogy azzal egyutt tudjon dolgozni.

    azert szeretem, mert bekotom bele az eles oldalt "production" env-el, a beta-t "beta"-val es a sajat fejlesztest "dev-NICKNAME"-el. igy mikor fejlesztek a masik monitoron ott a jsrdc (persze nem a publikusan lerheto demo ^^.) es ha az eles oldal (production) dob valamit azt is egybol latom

    VálaszTörlés
  2. Első gondolatom az volt, hogy a ChromePHP-hoz képest kicsit nyakatekert megoldás, hogy az üzeneteket lőjem el egy nodejs szervernek, de azért sok szempontból van benne fantázia. Egyik, hogy teljesen platform független, ugyanúgy megy PHP-ból, de megfeleő modullal akár Java-ból, Python-ból, stb. és a kliens oldal sincs Chrome-hoz kötve. Illetve a másik dolog, ami csábító, hogy fel lehet okosítani a konzol részét (mondjuk azt nem néztem, most mennyire okos). Tehát a ChromePHP simán benyomja a Chrome konzolba, itt viszont írhatsz hozzá olyan konzolt, amiben lehet mondjuk üzenetre szűrni regexp-el, meg ilyen hasonló nyalánkságok. Mondjuk ez a herokuzás egy kicsit voodoo kategória. Én nem ijedek meg tőle, összelövök egy ilyet, de az egyszeri fejlesztőt, aki épp debug eszközt keres, szerintem kiveri tőle a víz. Ha már úgyis HTTP-n kommunikál, én PHP-ban írtam volna hozzá szerver oldalt, ami csak valami fájlba (esetleg db-be) gyűjti a cuccot, amit egy js konzolból lehet elérni. Így csak fogja magát a csóka, feldob egy php fájlt az akármelyik szerverére, és már kész is. Szóval én készítenék még hozzá egy PHP portot.

    VálaszTörlés
  3. Annyi, hogy PHP esetén ugye socketio nem megy, így ott pollozni kell.

    VálaszTörlés
  4. mikor ezt csinaltam, akkor nekem egy normalis elosztott rendszerekkel is jol mukodo megoldas kellett, mert mar akkor szet volt bontva az alkalmazas app1, app2, app2 es egy halom script retegre.

    VálaszTörlés