2013. június 9., vasárnap

Ez mondjuk jó ... :)

Ez mondjuk jó ... :)

http://wohoo.hu/post/10671
http://wohoo.hu/post/10671

7 megjegyzés:

  1. Arról nem beszélve, hogy a modern mezőgazdaság növénytermesztési technológiájának legalább annyi állat esik áldozatul közvetve, mint amennyit direkt levágásra termelünk. Tehát teljesen mindegy hogy párizsit eszel, vagy kukoricapelyhet.

    VálaszTörlés
  2. Ha nem ennénk hamburgert, azok a marhák meg sem születnének, amiket megeszünk. Szóval én a hamburger evésével marhákat segítek élethez. Egyébként szívesen ...

    VálaszTörlés
  3. Ez egy baromság, még csak viccnek sem jó, mert semmi alapja. Morcos hétfő van, szóval csak akkor fejtem ki részletesen ha tényleg kíváncsiak vagytok rá :D Amúgy meg az tévhit, hogy a vegetáriánus táplálkozás, egysíkú, energiaszegény, és a többi. Olimpikonok között is van nem egy vega (és most nem a "sakkozókra" gondolok)
    . nem hiszem, hogy https://www.google.hu/search?q=nagy+tibor+k1&client=firefox-a&hs=Q0I&rls=org.mozilla:en-US:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=R4W1UbPPMYusPeeogNgO&ved=0CDoQsAQ&biw=1371&bih=1204 ellene akármelyikőtök is szívesen kiállna egy kis ütögetsére.

    VálaszTörlés
  4. Én nem azért eszek húst, mert egészséges, hanem azért, mert finom. :)

    VálaszTörlés
  5. Én meg azért nem eszek húst, mert együttérzek más érző lényekkel. Durva példa, de nehogy azt hidd, hogy ez az emlős állatoknál nincs másként. Te mit szólnál ahhoz ha elvennék a gyermeked?? De most őszintén egy pillnatra vonatkoztass el mindentől, és gondolj bele. Aztán meg ezzel az érzéssel a szívedben gondolj bele, hogy pl a tehenek is igen hasonlóan éreznek, amennyivel "kevesebb" érzés van bennük hozzád képest, azt visszapótolja, hogy bennük anyai érzések is vannak. Azt pedig ne mondd, hogy nem kötődik a borjához, ahogy te is a tiédhez. ki vagy te, hogy te megteheted?? Téged védenek törvények, hogy ilyet ne lehessen veled megtenni, de ha nem az ember lenne a csúcson, akkor a felettünkálló megtehetné szemrebbenés nélkül, oszt te is csak pislognál. Szóval azért mert megtehetek valamit még nem muszály megtennem, ez is az emberiesség egyik jele. És arról, hogy a szétválasztás után mi történik anyával és borjával (nyilvág likvidálják őket) még csak nem is beszéltünk. Én nem érzem magam felsőbbrendűnek egy állatnál és ugyanannyi jogom van az élethez mint neki, és mivel arról beszélünk, hogy "finom" és nem arról, hogy létszükséglet, azzal a dunával nem jöhetsz, hogy dehát nekünk is élni kell valamiből, és ez a természet rendje. Menj el egy ipari tehén-tenyészetbe, és meséld el mi a természetes abban.

    VálaszTörlés
  6. Persze, ez mind igaz, csak szerintem ez ilyen "lehetne jobb hely a világ, de úgysem lesz" dolog. Az, hogy nem eszel húst, szerintem nem változtat semmin. Ugyanannyi élőlényt fognak lemészárolni, stb. Persze, gondolkodhatna mindenki így, akkor nem lennének ilyen tehénfarmok, de akkor már talán tehenek sem lennének, meg disznók, meg csirkék. A dolog már ott eldőlt, hogy elvettük az élőhelyet más élőlényektől, mert kellett a szántóföldnek, meg a háznak, meg az autópályának, stb. Nincs már nagyon ezeknek hol élni. Ha nem ennénk őket, nem is léteznének. Azon persze megint lehet vitatkozni, hogy annak a tehénnek jó, hogy ő van, vagy jobb lenne, ha nem is lenne. Annak amúgy én is híve lennék, hogy emberként legyünk emberségesek. Tartsuk az állatokat emberséges körülmények között. Itt inkább ez a probléma szerintem, nem az, hogy megeszed-e, vagy nem. Arra, hogy ezek békében élhessenek, arra a fentiek alapján vagy nagyon gyökeresen át kellene alakulnia az emberiségnek, vagy úgy ahogy van, le kellene gyalulni az egészet. Mert másképp ezeknek a lényeknek csak annyi esélyük van a létre, hogy mi tenyésztjük őket, hogy megegyük, vagy ha nem, úgy kihalnak nyomtalanul.

    VálaszTörlés