2013. július 9., kedd

Azért durva, hogy C++-ról fordítanak JS-re.

Azért durva, hogy C++-ról fordítanak JS-re. Ilyen szinten a JS inkább csak a szükséges rossz. Ideje lenne már valamilyen egységes böngészős bájtkódnak. Ezzel elérhető lenne, hogy ne csak fussanak a régi játékok böngészőben, hanem olyan erőforrás igénnyel fussanak, mint a natív kód.

http://www.hwsw.hu/hirek/50572/mozilla-demo-html5-devderby-web-fejlesztes.html
http://www.hwsw.hu/hirek/50572/mozilla-demo-html5-devderby-web-fejlesztes.html

4 megjegyzés:

  1. Erről pont a napokban olvastam egy vitát hogy az asm.js helyett kitalálhattak volna valami byte kódot és az volt a válasz hogy így visszafelé kompatibilisek tudnak maradni az összes JS-t futtatni képes környezettel, amelyek pedig tudják optimalizálni azok így is kvázi byte kódot csinálnak belőle amit aztán ráoptimalizálnak az adott vasra.

    Az tény hogy egy Java7 szerű byte kód rendszer sokkal jobb lenne ami támogatja a különböző forrás nyelvekből történő fordítást.

    VálaszTörlés
  2. Mivel nem sorrol sorra ertelmezi a kodot a bongeszo, hanem beolvas, feldolgoz, bekodol, futtat. ezert nem erzem, hogy hujdefasza lenne, hogy tobbet segitene mint artana.

    VálaszTörlés
  3. Igazából én is örülnék már ha kidobnák a JS-t a halál f...ába :D A Dart sokkal szimpatikusabb, de a mögött sem byte kód van hanem spéci VM.

    VálaszTörlés
  4. István Nagy van jopar dolog ami jo benne, de van par dolog ami miatt neha nem Dart-ot, hanem JS-t hasznalnek.

    VálaszTörlés