2013. július 2., kedd

Ez hasznos lehet.


Ez hasznos lehet. Vannak mindenféle infinite scroll megoldások, de ugye az a gond, hogy ezek mindig új div-eket adnak a lista végére. Így előbb utóbb baromi sok erőforrást fog foglalni a sok kép meg minden. Meg lassú is lesz. Az android natív ListView például ezt okosan csinálja, mert ott mindig csak azt rendereli ki, ami éppen látszik, de ilyen megoldást HTML-re még nem láttam. Na, ez elvileg pont ilyen. Amúgy ez a technológia bőven ráférne a G+-ra és a Facebook-ra is. Elég ha az ember ránéz Chrome-ban a lapok erőforrás felhasználására.  

Originally shared by Brian Campbell

I'm curious to hear people's thoughts and preferred resources regarding AngularJS, infinite scrolling and large data sets. I'm working a complex application and many of our users have thousands of records available via CRUD screens etc. For now I've implemented the awesome ngInfiniteScroll directive by +Brandon Tilley (http://goo.gl/zHBSz). I also came across an excellent set of AngularJS Virtual Scrolling blog posts Paul @ StackFull (http://goo.gl/8iVit). It seems to me a merging of their two approaches would lead to the best solution, but I'm curious to hear what else is out there...

2 megjegyzés:

  1. De ha lejjebb görgetek, akkor a fentebb lévő dolgokat már berenderelte és ott eszik a memóriát, nem? Vagy ki is takarítja, ami éppen nem látszik? Az meg megint erőforrásigényes, mert ha megint felgörgetek újra kell renderelnie ugyanazt. Vagy nem jól értem?

    VálaszTörlés
  2. Nem néztem meg pontosan hogy működik. Mondjuk ami demo volt, ott csak szöveges információt görgettek. Képekkel nem tudom mi a helyzet, de azért remélhetőleg ha remove-olod, akkor kitakarítja memből. Hogy visszarenderelni mennyi, az megint egy jó kérdés, de talán az sem olyan sok. De mondjuk jogos amit mondasz, ki kellene próbálni egy newsfeed-el. Mindenesetre szöveges infóhoz (mondjuk egy 10 000-es lista) mindenképp jó.

    VálaszTörlés