2013. július 6., szombat

Gyermekkorom egyik kedvenc szerepjátéka.

Gyermekkorom egyik kedvenc szerepjátéka. Mondjuk akkor mi szabálykönyvvel, karakterlapokkal, meg mesélővel játszottuk. Úgy jobb is volt szerintem, de azért jó látni, hogy valamilyen formában fennmaradt ...

Nem is tudom, ebben az elgépiesedett világban játsszanak még a kölkök "klasszikus" szerepjátékot?

http://www.sg.hu/cikkek/98447/fel_ora_shadowrun_returns
http://www.sg.hu/cikkek/98447/fel_ora_shadowrun_returns

5 megjegyzés:

  1. Nekem is nagy kedvencem, azt sem tartom kizártnak, hogy máig abban a világban élek :D

    VálaszTörlés
  2. Én annak idején nagyon szerettem. Mondjuk legtöbbet MAGUS-t játszottunk, de ez is nagy kedvenc volt. Szerintem zseniális ötlet volt a fantasy-s mágia, és a cyberpunk világ keverése.

    Nem tudom, hogy él-e mg egyáltalán ez a szerepjáték műfaj. Ha nagy ritkán könyvesboltba járok (általában webről rendelek), mindig megnézem, hogy vannak-e szabálykönyvek, stb. de egyre kevésbé találok. Pedig nincs olyan számítógépes játék, ami egyáltalán közelébe érne a mesélős szerepjátéknak, nemhogy kiváltaná azt. Kár, hogy a mai kölkök már kimaradnak ebből. Számítógép ide vagy oda, megkockáztatom, hogy élveznék, ha tudnák miről van szó.

    VálaszTörlés
  3. Mi egy idő után áttértünk a kártyás sterepjátékokra. Túlélőkföldje rulz :)

    VálaszTörlés
  4. Én azt nem annyira szerettem. Úgy éreztem, hogy csak a pénzről szól. Egy paklim volt, de több pénzt nem öltem bele. A Magic The Gathering nekem jobban tetszett. Abból egy paklim sem volt, de számítógépen játszottam, és voltak jó kombók. Mondjuk ott olyan paklim volt, ami százezrekbe került volna ha igazából össze kell vásárolni. :)

    Mondjuk a kártyás játék szerintem inkább a társasjáték kategória. Nem fogható a valódi szerepjátékhoz.

    VálaszTörlés