2013. július 27., szombat

Kéne egy tudomány/tech magazin, minek az a lényege, hogy az adott nap összes releváns tudomány/tech hírét hozza, de...

Kéne egy tudomány/tech magazin, minek az a lényege, hogy az adott nap összes releváns tudomány/tech hírét hozza, de csak a lényeget kiemelve. Szabály lenne, hogy maximum 5 mondat (esetleg valami még erősebb karakter korlát) lehet egy hír. Amolyan twitter szerű megoldás, de 160 karaktert kevésnek tartanék erre.

Szerintem összesen kb. napi 2-3 órám elmegy hírolvasásra. Már próbálok szelektálgatni, és olvasás közben is átugrálni mondatokat, de így is sok erőforrás. Aki pedig nem követi a történéseket, az lemarad. A web olyan információáradatot zúdít az emberre, amit az már sokszor képtelen feldolgozni, ezért szerintem lenne létjogosultsága egy ilyen "tl;dr; oldalnak". Ha biztos lennék benne, hogy ezt Magyarországon meg lehet csinálni rentábilis formában (pénzben visszahozná a befektetett energiát), még be is vállalnám, hogy csinálom.

#blog

6 megjegyzés:

  1. Egyik oldalon egyetértek, másikon nem.

    Egyrészt, tényleg olyan marha sok az infó, hogy azt már szinte lehetetlen befogadni.

    Viszont (szerintem) tök felesleges +1 új hírszájt. Válassz ki egyet, és kövesd azt a mai felhozatalból, vagy kettőt, amik véleménye markánsan különbözik. Így pro és kontra is meglesz az infó, ha meg valami jobban érdekel, akkor feliratozás nélkül is utána fogsz nézni.

    A lemaradás pedig... Úgy hiszem, hogy mindennel így sem lehet tisztában lenni, ha kimaradsz pár dologból, a következményeket akár hetekkel hónapokkal később is fel tudod dolgozni. A két hetes infó 70 százaléka úgyis elavult már, nem is érdemes vele foglalkozni.
    Én személy szerint egyáltalán nem bánom, ha 2-3 hét kimarad bármiből, egy kis odafigyeléssel szimplán 2 óra szűk válogatással simán szintre hozom magam.

    VálaszTörlés
  2. Itt pont hogy nem a tech magazin véleménye a lényeges, és nem is elég szerintem egy magazint követni. Nagy az átfedés persze, de azért sok infó sokfelé elszórva jelenik meg. Ezeket összegezve és zanzásítva kellene egyben megjeleníteni, egy feed-ben.

    VálaszTörlés
  3. Igen, csak sokkal több hírrel, hogy ne kelljen híroldalakat olvasnom. :)

    VálaszTörlés
  4. Most kezdtem el, miután elolvastam a posztodat, de majd igyexünk ;)

    VálaszTörlés
  5. :D Ez jó, hogy csak posztolok egyet, és köv pillanatban materializálódik. :)

    Amúgy épp Blake A Dashed -nek írtam nemrég, hogy kellene X db szerkesztő, akik vállalják, hogy ilyen rövid híreket postolnak G+-ra. Megteggelik, és egy Google+Blog pluginnel ki lehetne csatornázni WP-re. Ha 10 ember ír napi 1-2 hírt átlagban, az már egész jól lefedi a médiát. G+-ra postolásnál meg nincs egyszerűbb "admin felület".

    VálaszTörlés