2013. július 17., szerda

Kicsit paranoid, de ki tudja ...

Kicsit paranoid, de ki tudja ...

"A Skype felvásárlása után a Microsoft szinte egyből azzal kezdte az új kort, hogy jogot adott magának a felhasználók üzeneteinek tárolására és átvizsgálására. Ezt a békát le kellett nyelni, elvégre belekerült a felhasználási feltételekbe, amit ugye mindenki elolvasott és elfogadott - görény húzás, de ez van. Ugorjunk az idei év májusára, amikor is arra derült fény, hogy a Microsoftnál szeretnek rápróbálni az említett üzenetekben küldött login adatokra, valamint előszeretettel csemegéztek a HTTPS linkek közül is - mindezt persze a felhasználók biztonsága érdekében. De ez még mindig semmi ahhoz képest, ami most jön."

http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/itt-az-ideje-elhagyni-a-skype-ot.html
http://pcpult.hu/it-technologia/hirek-ujdonsagok/itt-az-ideje-elhagyni-a-skype-ot.html

3 megjegyzés:

  1. Közben meg ha valami történik - ledöntik az ikertornyokat, felrobban egy futóverseny - megy a hőbörgés, hogy a hatóságok ezt hogy nem tudták megakadályozni...

    A "szeretnek rápróbálni" is nevetséges. Automata scanner ráfut, és akkor mi van?

    VálaszTörlés
  2. Ezen mindig jókat röhögök, ugyanis a net előtt is mindent lehetett tudni bárkiről csak macerásabb volt megszerezni az infót.
    Meg akinek nincs titkolnivalója azt miért zavarja ha figyelik a szokásait ?
    Legfeljebb megtudják hol tárolom a titkos pornófilm gyűjteményemet :D
    Egyébként az összes böngésző is nagyjából ugyanezt csinálja...

    VálaszTörlés
  3. Én nem hagyom el. Van vagy 15 fiókom, egyiket se használtam 2nél többször, melynek a színvonaltalan szolgáltatás volt az oka,majd a jelszó elfelejtése.

    VálaszTörlés