2013. július 15., hétfő

Kis infó a Dart roadmap-ről az AppEngine issue trackeréből:

Kis infó a Dart roadmap-ről az AppEngine issue trackeréből:

"Dart has yet to reach 1.0.  The goal of Dart at this point (for 1.0) is fully flushing out the client-side (browser) portion of the language.  After 1.0 is hit, they will be working on getting the DartVM into Chrome.  Now somepoint after that they will start putting a heavier focus on the server-side of things, which will then open the doors for Dart being added as a supported language for GAE."

Szóval először el akarnak jutni egy stabil kliens oldali változatig, és utána nagy hangsúlyt kaphat a szerver oldal, és az AppEngine-en is lesz Dart támogatás.

7 megjegyzés:

  1. Ja, ezt olvastam már. De azért AppEngine-nek vannak előnyei. Meg ugye az egy jelzés akkor, hogy most már stabilnak gondolják szerver oldalra is.

    VálaszTörlés
  2. En csakis oda tudom elkepzelni, mert kliensoldaldalon halalra van itelve. Nem lesz olyan bongeszo a chrome-on kivul ami integralja. Pedig mar egeszen megszerettem ^^.

    VálaszTörlés
  3. Crome-on fejlesztesz, és JS-re fordítod, ez így még működőképes. Jobb szerintem mint a CoffeeScript, meg a többi hasonló.

    VálaszTörlés
  4. Annak aki Pythonozott hosszu evekig a Coffee elegge jo :) Csak hat pont ugyan azert nem hasznalom mint a pythont :)

    VálaszTörlés
  5. Lehet. A Dart egy nagyon korrekt, meg szebb nyelv, mint a JS. Van rendes OOP, meg még egy rakás jóság. Úgy kb. fél úton van js és java közt (mondjuk ez téged nem hat meg :)). Szóval még így js-re fordítva is jobb szerintem, mint a sima js. Plusz ugye megvan az ami miatt a node.js-t is sokan szeretik, hogy ugyanabban programozol szerver és kliens oldalon.

    VálaszTörlés
  6. Szerintem azért a jsnél nem szebb :-) rengeteg korlátozás is tartozik a jóságai mellé

    Oop meg. A prototypical hozzáállás eléggé jó dolog ám :-)

    Java meg. No hát igen...

    VálaszTörlés