2013. augusztus 15., csütörtök

Érdekes

Érdekes ... Mondjuk az olyan tesztekkel kapcsolatban szkeptikus vagyok, ahol a Mozilla fejlesztője hozza ki, hogy a Firefox JavaScript motorja gyorsabb mint a Java, vagy éppen a natív kód.

http://prog.hu/hirek/3295/Java+JavaScript+es+nativ+C-plus-plus-melyik+a+leggyorsabb+Meg+fogsz+lepodni.html
http://prog.hu/hirek/3295/Java+JavaScript+es+nativ+C-plus-plus-melyik+a+leggyorsabb+Meg+fogsz+lepodni.html

2 megjegyzés:

  1. Bullshit bingó. Mint a Linux éve, illetve a HTML5 mobilappok jövője. :D

    VálaszTörlés
  2. A JavaScript elég gyors bír lenni, és méréstől függően megközelítheti akár a C++-t is. Lehet hogy az egy másik teszt volt, de egy kolléga részletesen elemezte a Mozillások egyik benchmarkját, és arra jutott, hogy a teszt nem méri a JS malloc és egyéb memóriaműveleteit, valamint többnyire olyan matematikai műveleteket tartalmazott, amit a processzor lebegőpontos egysége hajtott végre, így kb. minden platformon ugyanaz volt a futási idő. Így valóban meg lehet közelíteni a C++-t, de ha mindent egybemérsz, akkor a JS engine nem lesz sem a C++ sem a Java közelében.

    Ez utóbbiről Lars Bakkal beszélgettünk egyszer, ő felsorolt egy csomó JVM és V8 részletet, ami miatt a V8 nem fogja elérni a JVM hatékonyságát. Ugyanakkor a Dart-ra meg azt mondta, hogy direkt úgy tervezték, hogy még kevesebb runtime overhead legyen mint a JVM-ben, szóval ott van esély arra, hogy valóban eléri a teljesítményben, csak bírjuk kivárni...

    VálaszTörlés