2013. szeptember 6., péntek

Ez így elég érdekes.

Ez így elég érdekes. Nem arról volt szó, hogy az RSA-t a jelenlegi matematikai tudásunk alapján nem lehet feltörni? Szóval akármilyen bivaj számítógép rendszere is van valakinek, és akármilyen hátsóajtót épít akárhová, az RSA (ami a HTTPS alapja is) feltörhetetlen. Elvileg ... 

http://index.hu/tech/2013/09/06/az_nsa_feltorte_a_banki_titkositast_is/
http://index.hu/tech/2013/09/06/az_nsa_feltorte_a_banki_titkositast_is/

4 megjegyzés:

  1. Elég zavaros ez a cikk. Ha feltörték, akkor mért kellet hátsó kapukat beépíteni? Valami olyasmire gondolok, hogy bizonyos infókat a kulcsok generálásáról megkaptak, a megpatkolt szoftverek mentettek illetve átadtak valamit, amivel már el lehetett indulni a törésnél.

    VálaszTörlés
  2. Ha feltörték volna, akkor ennek a csókának esélye sem lenne, hogy csacsogjon róla.

    VálaszTörlés
  3. http://pcforum.hu/hirek/15330/Hatastalan+a+legtobb+titkositasi+modszer+az+amerikai+kemhalozattal+szemben.html

    Ez egy eggyel jobb cikk. Szóval igazából nem törték fel. Egy normális RSA implementációt ugyanúgy nem tudnak feltörni.

    VálaszTörlés
  4. Pont most olvasom a Digitális erődöt Dan Brown-tól. OK, hogy lehet, hogy könyvben sok a fantazmagória, de én el tudom képzelni, hogy az NSA nemzetbiztonsági okokból bele szeretnének nézni minden titkos és nem titkos üzenetekbe akármilyen szuperszámítógépekkel felfegyverkezve. A könyv előzménye egyébként pont erről szól: hátsó kaput akartak elhelyezni egy titkosítási szabványba, de ezt valaki felfedezte, és az NSA-nek nem maradt már módszere, mint a brutális dekódolás egy titkos szuperszámítógéppel.

    VálaszTörlés