2013. december 14., szombat

Szerintem arra kevesen számítottak, hogy a Google robot gyártó céget vesz.

Szerintem arra kevesen számítottak, hogy a Google robot gyártó céget vesz. Egyre inkább kezdenek elindulni más irányokba, és egyre valószínűbbnek látszik, amit régebben írtam, hogy a jövőben talán már senkinek sem a keresés fog az eszébe jutni róluk, hanem önjáró autók, robotok, mesterséges intelligencia, és még ki tudja mi. Érdemes lehet mostanában Google részvénybe fektetni ... 

Originally shared by Attila Debreceni

http://www.businessinsider.com/google-just-bought-boston-dynamics-2013-12
http://www.businessinsider.com/google-just-bought-boston-dynamics-2013-12

2 megjegyzés:

  1. Nem lepne meg, ha BigDogot nehezen megközelíthető, veszélyes helyek feltérképezésére vetnék be, kényelmesen elcipelgetheti a kamerarendszert.

    Plusz az autó szoftverét is tökéletesíthetik a megvett technológiákkal.

    Viszont a felvásárlási darabszám azért elgondolkodtat, hogy mi lehet még esetleg mögötte.
    Egyszerűen monopol helyzetet kezdenek kiépíteni még idejekorán, amikor még viszonylag olcsón bekebelezhetik a lehetséges konkurenseket?

    Vagy tényleg készülnek valami nagy dobásra? A vezérlő, kommunikációs infrastruktúrájuk megvan hozzá. Nekilátnak a drónos, hőlégballonos hálózat kiépítésének, esetleg a tengerre telepített központocskákat kezdik el és ezek telepítéséhez, karbantartásához kellenek robotok?

    VálaszTörlés
  2. Szerintem egyszerűen be akarnak lépni erre a piacra is. Uniós pályázatokkal kapcsolatban voltam egy konferencián, és ott nagyon nyomták, hogy ez lesz a jövő nagy üzlete, a robotika. Mindenhol robotok fognak minket körülvenni, munkákat végeznek, amit most emberek, stb. tehát az ürge, aki beszélt (aki ugye nem egy sci-fi őrült volt, hanem kutató), teljesen realisnak tekintette a sci-fikből ismert humanoid háztartási robotokat, és hasonlókat.

    Amúgy elgondolkodtató, hogy mit fog majd kihozni ebből a cég, akinél együtt vannak az informatika, a robotika, a mesterséges intelligencia, stb. legnagyobb kutatói.

    VálaszTörlés