2014. január 3., péntek

Biztos nekik lesz először kvantumszámítógépük, mert azzal jól lehet RSA-t törni.

Biztos nekik lesz először kvantumszámítógépük, mert azzal jól lehet RSA-t törni. A kérdés, hogy meddig fog tartani az az átmeneti szakasz, amíg az emberek még azt hiszik, hogy az általunk használt prim alapú kódolások biztonságosak, ők pedig simán törik, és mikor jut a nagyközönség is kvantumkódoláshoz, ami elméletileg törhetetlen.

Erről amúgy egy film jut eszembe, ahol a terroristák kis papírfecniken, titkosírással üzentek egymásnak, és az FBI-nak lövése nem volt róla, hogy mi lehet a papíron. :)

Szóval a lényeg, hogy ha valaki nagyon el akar valamit rejteni, akkor el fog tudni. Ezek az eszközök inkább olyan emberek ellen hatásosak, akik nem igazán akarnak dolgokat elrejteni, és bizonyos dolgokról azt hiszik, hogy azok biztonságosak. Tehát olyan mint ha nem is annyira a terroristák, mint inkább az átlag emberek megfigyelésére lenne berendezve ez az egész. Ez pedig így már valóban felvet néhány kérdést ... 

http://sg.hu/cikkek/102360
http://sg.hu/cikkek/102360

2 megjegyzés:

  1. "olyan mint ha nem is annyira a terroristák, mint inkább az átlag emberek megfigyelésére lenne berendezve"

    Nem akarok belepolitizálni, pedig nagyon el lehetne kanyarítani a témát abba az irányba, hogy ki és mit nevez terrorizmusnak és mit csinál emögé rejtőzve. Meg hogy az a "terrorizmus" nem-e pont az erre adott reakció, nem pedig fordítva.

    VálaszTörlés
  2. Nem kell RSAt törni, NSAnak van back door bejárata...

    VálaszTörlés