2014. január 27., hétfő

Ezt itthon is be lehetne vezetni.

Ezt itthon is be lehetne vezetni. Mondjuk én e mellett általános iskolai tárgynak venném fel az angolt, úgy, hogy iskola végére legalább alapfokon kommunikáljanak a kölkök. Az érettségi pedig tartalmazzon egy középfokú angol nyelvvizsgát. A diplomához már elég lenne pluszban egy programnyelv is ... 

http://prog.hu/hirek/3419/Amerikaban+mostantol+idegennyelv-tudasnak+szamit+a+programozasi+nyelvek+ismerete+is.html
http://prog.hu/hirek/3419/Amerikaban+mostantol+idegennyelv-tudasnak+szamit+a+programozasi+nyelvek+ismerete+is.html

5 megjegyzés:

  1. Fura koncepció. Így kapásból azt mondanám, marhaság, de lehet, hogy alaposabban meg kéne gondolni. Mármint a cikkbéli programnyelv koncepció a marhaság.

    VálaszTörlés
  2. Az angol már most is általános iskolai tantárgy, csak sajnos ahogy tapasztalom, nemhogy angolul, de magyarul se tanulnak meg a gyerekek a 8. végére :/
    Aki autodidakta módon nem hajlandó tanulni, az sose fog angolul beszélni, vagy programozni - legalábbis a jelenlegi oktatási színvonal mellett biztosan nem. A nyelvvizsgát is nemtom mire osztogatják otthon, mert hiába a középfokú minősítés, egy épkézláb mondatot nem tudnak összerakni. Tisztelet a kivételnek.

    VálaszTörlés
  3. Mondjuk nálunk a suliban a csajoknak szintén van angol. Az elvi célkitűzés, hogy felső végére középfokú vizsgát tegyenek.

    VálaszTörlés
  4. És hogy lehet ebből nyelvvizsgázni, mert gondolom papír kell ahhoz, hogy elfogadják. Szóval tudok tenni Java középfokút??

    VálaszTörlés