2014. február 11., kedd

A stream-elt média mellett szerintem nagy jövője van az interaktív streamelt médiának.

A stream-elt média mellett szerintem nagy jövője van az interaktív streamelt médiának. Sőt, talán a kettő idővel összefonódik, és tök természetes lesz, hogy amit a TV-ben nézünk, az nem valami egyoldalú dolog. Játszhatunk rajta, közösségi életet élhetük, stb. Eleve ez a PC/Tablet/Mobil/TV/stb. kategorizálás szerintem el fog tűnni. Sőt, az offline és online is össze fog mosódni. Lesznek szolgáltatások, meg kijelzők. Mindenhez azt használjuk ami az adott alkalmazáshoz kényelmes, a tartalom, meg az alkalmazások meg valahogy a felhőben lesznek szétkenve. 

http://index.hu/tech/2014/02/11/a_twitch_lenyomta_a_facebookot/
http://index.hu/tech/2014/02/11/a_twitch_lenyomta_a_facebookot

10 megjegyzés:

  1. Ez egy tegnapi hozzászólásom:
    "Ami pedig a TV felhasználást illeti, véleményem szerint előbb-utóbb egy amolyan "központi egység megjelenítő" vagy maga a "központi egység" lesz, gondolok itt egy intelligens otthonra. Pl: a TV-n - megjelenítőn - keresztül állítod a hőmérsékletet, lekéred a hűtő tartalmát és a hűtő által összeállított listából kiveszed a nem kellőket és elküldöd a megrendelést, a kamerákat, riasztót vezérled, stb....
    Én ilyennek gondolnám a jövő TV-jét.

    Innen:https://plus.google.com/101835622719793877752/posts/P3wzTeVEnuv

    VálaszTörlés
  2. Horváth Gyula Ti mit csináltok este, valóságshow néző időben?

    VálaszTörlés
  3. Bár mondhatnám, hogy a valóságot. De sajnos többnyire netezünk.

    VálaszTörlés
  4. Gyerekek néznek rajta mesét, mi néha egy, egy filmet. A TV mint olyan számomra elrettentő, max., ha beleesik a körkapcsolásba egy-két film. Na meg, persze az NFL szezon:-)
    /:-) bár, nem engem kérdeztél/

    VálaszTörlés
  5. Nádi András én is így látom, illetve remélem. Még annyit tennék hozzá, hogy szívem szerint az ilyen kijelzőt a lakás bármely falán elő lehetne hozni tetszőleges méretben. Így lehetne belőle nagyképernyős média lejátszó a filmekhez, vagy éppen egy 5 colnyi terület a fürdőszoba tükrében. Feltételezem, hogy a falakra egységes burkolat kellene, amin egyébként könnyedén lehetne változtatni a színeket és a mi mintát (a tapétázók, festők, burkolók most felhördülnek), dupla koppintással pedig bármelyik helyiségben előhívható lenne a képernyő, melynek méretét a kezemmel állítanám be. Természetesen mindegyik képernyő és a telefonom is ugyanazt mutatná, így gond nélkül állnék át egyik kijelzőről a másikra. Az még kérdéses, hogy lenne mindez levédve jelszóval vagy bármilyen más módon, hiszen egy családban több személyes készülék is van. Hirtelen ennyi jut eszembe erről, de gyorsan ki is veszem a kezemet a biliből.

    VálaszTörlés
  6. Molnár Péter Akár a Különvéleményben:-) Viszont szerintem az általad felvázoltak nagyon is elképzelhetőek.

    VálaszTörlés
  7. Nekem sincs TV-m, nem is lesz, legalábbis adás, hacsak nem valami netes műsorújság, amikor akkor és azt nézek, amit szeretnék, reklámmentesen. Jelenleg ezt gépről oldom meg, de egy átfogó szolgáltatás jó volna idehaza magyarul. A jelenlegi TV műsorok színvonala közel sem érdekel és a fiam se nézze ugyanezt. Minden értelmes mesét megkap.

    VálaszTörlés
  8. Abba belegondoltatok már, hogy egy IP TV-s megoldással, mennyivel pontosabb nézettségi statisztikához lehet juttni? Vagy hogy (paranoid yeah), ha egyszerre vagy telefon, TV, internet előfizető, akkor a szolgáltatód mindent tud rólad?

    VálaszTörlés
  9. Csaba Sári Ez már túlzás! Egy olyan szolgáltatással, amivel akkor és azt nézel, amit szeretnél, gebedjen meg, aki kíváncsi. Internet korában mondd, miről nem tud, aki akar? YouTube alapján sokat tudnak már így is. Amúgy inkább tudjon rólam bárki is, minthogy mondjuk este nyolctól bármi történhet, mert a birkák bégetnek a tv előtt.

    VálaszTörlés