2014. február 17., hétfő

Érdekes fordulat lenne, de igazából teljesen logikus.

Érdekes fordulat lenne, de igazából teljesen logikus. Ebből a "néha kiadunk egy kicsivel nagyobb iPhone"-t dologból valószínűleg már nem fognak sokáig megélni, úgyhogy új irányok kellenek. A Google-nél nagyon jól látszik, hogy működik ez, és nem lenne meglepő, ha az Apple is elindulna ebbe az irányba. Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle. El tudom képzelni az Apple-t, mint luxus elektromos autókat forgalmazó céget, az úgy passzolna hozzájuk. Igazából a Google Glass-t is inkább tőlük vártam volna. Azt várom még, hogy mikor rukkol elő a Facebook, vagy a M$ valami számítástechnikához nem, vagy csak lazán kapcsolódó cég felvásárlásával. Ilyen méreteknél szerintem máshogy nem is lehet dinamikusan fejlődni.

http://index.hu/tech/2014/02/17/az_apple_a_tesla_felvasarlasara_keszul/
http://index.hu/tech/2014/02/17/az_apple_a_tesla_felvasarlasara_keszul

3 megjegyzés:

  1. Aztán one size fits all. Esetleg Tesla C. :)

    VálaszTörlés
  2. - "néha kiadunk egy kicsivel nagyobb iPhone"-t dologból valószínűleg már nem fognak sokáig megélni - 
    Miért nem??? A Google-nél mi működik olyan jól? A Google egyféle bevételből él (PC-n futó online reklámok), a mobil (post-PC) bevételük 15%-nál kevesebb. Komoly gond ahogy a PC korszak atvált mobil korszakba, a Google hem tudja ezt bevételre fordítani. Az Apple iPhone üzletága nagyobb mint az egész Google, és amellett ott van nekik az iPad, Mac, App Store, és egyéb szolgáltatások.

    A Teslát nem kell megvenniük, nincs rá szükségük, nem kompetensek az autópiacon. Ráadásul most irracionálisan magas a észvényárfolyamuk 200 körül.

    VálaszTörlés