2014. február 12., szerda

Ez milyen már, hogy az ember bedobálja a használt ruhát abban a hiszemben, hogy ezzel adakozik.

Ez milyen már, hogy az ember bedobálja a használt ruhát abban a hiszemben, hogy ezzel adakozik. Közben pedig egy használt ruhákat árusító cég adja el jó pénzért. És igazából ki is van rá írva, csak hát trükkösen ... 

http://naplo.org/index.php?p=hir&modul=itthon&hir=2240
http://naplo.org/index.php?p=hir&modul=itthon&hir=2240

3 megjegyzés:

  1. Ezt nem olvastam, így kicsit árnyaltabb a dolog, de itt sem egyértelműen azt írják, hogy a vöröskereszthez megy. Valami ilyet írnak: "a Vöröskereszt pedig a használható ruhákból kap, igényei szerint". De hallottam mástól is ilyet, hogy kitalálták, hogy használt ruhával bizniszelnek, vettek valami cégtől X zsák használt ruhát, és megtalálták benne az iskolás gyerekek rajzait, amit a szegény gyerekeknek rajzoltak, hogy viseljék a rég kinőtt ruháikat. Sok ilyen adományozós dologban van susmus, nem nagyon bízok már ezekben.

    VálaszTörlés
  2. Valóban van adományozós susmus, pénznél pláne, lásd gyermekrák-alapítvány. De ruhánál is lehet. Azt azért tudni kell, hogy ruhaadomány nagyon sok van, van, amikor a segélyszervezetek (családsegítők, egyházak, vöröskerszt) nem is tudják átvenni. Az, hogy igényeik szerint vehetnek a begyűjtött ruhákból, a többi meg ipari rongy lesz (vagy eladják egy részét?), az elég ésszerű együttműködésnek tűnik.

    VálaszTörlés