2014. február 22., szombat

Mindennek ellenére az ő szempontjukból valószínűleg ez nem volt döntés.

Mindennek ellenére az ő szempontjukból valószínűleg ez nem volt döntés. Az Android önmagában nem olyan kiemelkedő rendszer, és ha egy mobilgyártó kezébe kerül, valószínűleg nem lenne sokkal több mint más rendszerek. A sikerét a Google-nek köszönheti, és annak a terjesztési politikának, amit ők építettek fel köré. A Google nélkül az Android nem lenne sokkal több, mint mondjuk a Symbian.

http://index.hu/tech/cellanaplo/2014/02/18/majdnem_a_samsunge_lett_az_android/
http://index.hu/tech/cellanaplo/2014/02/18/majdnem_a_samsunge_lett_az_android

3 megjegyzés:

  1. Attol, hogy megvettek volna meg nem biztos, hogy tudtak volna vele mit kezdeni. En orulok, hogy a google kapta fel, es hogy lattak benne fantaziat

    VálaszTörlés
  2. Örülök annak, hogy így alakult.

    VálaszTörlés
  3. "A Google nélkül az Android nem lenne sokkal több, mint mondjuk a Symbian."

    Ebben nem értek egyet. Az Android-nak Google előtt (még megjelenése előtt, mikor még nem náluk volt) is sokaknak megtetszett. Nem azért mert okos, nem azért mert szép (azért mert szép biztos nem =D) hanem azért, mert az akkor piacon levő többi rendszerhez képest sokkal takarékosabb volt és szabadabb. Nem volt annyi korlátja, mint mondjuk egy Symbiannak. Emellett ugye sokan azt várták, hogy végre közelebb kerülhet majd a desktop és a mobil, mert ez volt az első irány, ahol Linux-ot használtak úgy igazán alapnak. Ha akkor nincs Google és nem kezd bele ebbe a bizniszbe, szerintem akkor is iOS/Android piac lenne most csak a Google baromira rosszul járt volna. Szerintem a Nokia meg baromi jol (mert szerintem a Symbian utáni lépésnek simán felkarolták volna, amikor kész és csak a terjesztés kell, már akkoriban sem állt túl jól a Symbian rendszerük és ugye akkor nem a Google mögé kellett volna elúsznia, minden mást félredobva).

    VálaszTörlés