2014. február 11., kedd

Pár évvel ezelőtt kellett volna meglépni, de még így is segíthet rajtuk, ha olcsón jó telefonokat csinálnak.

Pár évvel ezelőtt kellett volna meglépni, de még így is segíthet rajtuk, ha olcsón jó telefonokat csinálnak. Azért szerintem valami még talán maradt a Nokia jó nevéből, és sokan megveszik, ha tényleg jó. Mondjuk Play Store nélkül elég necces a dolog, abból szerintem engedni fognak. Az jó, ha kényelmesebb felületet, plusz app-okat, stb. adnak az embereknek, de elvenni olyasmit amit amúgy elvárnak egy Android telefontól, az nem szerencsés.

http://index.hu/tech/cellanaplo/2014/02/11/androiddal_ujit_a_nokia/
http://index.hu/tech/cellanaplo/2014/02/11/androiddal_ujit_a_nokia

3 megjegyzés:

  1. Érdekes egyébként a felvetés.
    Pont ma dumáltam egy ismerőssel, aki rácsodálkozott a Nokia N9-mre, és próbáltam elmagyarázni neki, hogy miért is jó az N9.
    A válasz kb.: Ő egy end user, nem igazán érdekli, hogy mitől megy a "gőzgép", FB és chat legyen rajta, meg lehessen Youtube-t nézni. 
    Ezzel csak arra utalnék, hogy a nagy tömegeknek elég lehet egy "butított" Droidos hozzáférés is.
    Legrosszabb esetben ott vannak a 3rdparty tárolók is. /jó,jó, ezek lehetnek veszélyesek is.:)/
    Viszont ha komolyan gondolják, akkor bele kell húzniuk, hogy jó sok alkalmazásuk legyen és ne pangjon a saját áruházuk, mint MeeGo vagy a Lumiák esetén.

    VálaszTörlés
  2. Nádi András Igen, nekem is ez futott végig az agyamon először, hogy az "end usereknek" talán elég ez így, csak az a gond, hogy az "end user" kategória egyre inkább tolódik abba az irányba, aki már akar apokat letölteni. Nem kell hozzá érteni, elég, ha látja a havernál, vagy lát a neten egy app-ot Androidra, és rögtön borul a bili, hogy azt az ő telefonjára miért nem lehet. Pl. anyósom tipikus end user, de látta asszony telefonján, hogy milyen szép aktív háttérképe van, és akkor már neki is kellett. Ha Nokiája lett volna, akkor már menne a morgolódás, hogy milyen szar telefon ez, hogy arra nem lehet "mozgó hátteret" csinálni. Szóval ez egy nagyon rizikós dolog így, mert nagyon könnyű kiesni az "end userek" kegyeiből.

    VálaszTörlés
  3. Laszlo Fazekas Igazad van. Sok esetben az appok  úm. szájhagyomány útján terjednek.
    Viszont az is egy világos tendencia, hogy "oké, legyen okos telefonom  legfontosabb dolgokra, a többi csilli-villi pedig nem kell". 
    Sajna, azt kell mondjam, hogy ugye a Nokia egy részt igencsak elkésett ezzel a dologgal, másrészről ez egy fricska Elopp bácsi orra alá - ha úgy vesszük_)
    Harmad részt - vélhetően ez a legfontosabb - ha megnézzük az újabb mobil OS-ket, akkor az a tendencia, hogy az alsó- , alsó közép- vagy a belépő szintet "támadják", vélhetően ott számítanak kisebb "ellenállásra".

    VálaszTörlés