2014. március 30., vasárnap

Érdekes írás

Érdekes írás ... Mondjuk ehhez képest akkor nagyjából sejteni lehet, hogy ha teljesen száműznénk a papírt, azzal mennyit lehetne spórolni ...

Igazából amiért belinkeltem, az az, hogy mennyire igaz a "sok kicsi sokra megy elv", és milyen rengeteg minden van, amit optimalizálni lehetne. Durva belegondolni, hogy bizonyos dolgok átszervezésével milliárdokat lehetne spórolni. Főleg a mai környezetben, ahol szinte minden problémánk forrása az erőforrások szűkössége. Talán a jelenlegi állapotunkat és a jólétet pusztán csak a szervezés választja el egymástól? De ezzel nagyon eltávolodtam az eredeti cikktől ... :)

http://hvg.hu/tudomany/20140330_egy_14_eves_fiu_0_ftos_otlete_betutipus
http://hvg.hu/tudomany/20140330_egy_14_eves_fiu_0_ftos_otlete_betutipus

4 megjegyzés:

  1. Sok nyomtató eleve kínál festékgazdaságos üzemmódot. Van, amelyik a felhordott festékréteg vastagságával takarékoskodik, más típusok a pixelpontok sűrűségével spórolnak, de olyan is van, amelyik a betűknek csak a körvonalát rajzolja meg. S ezek a driverekben, firmwarekben régóta jelen vannak, már a mátrixnyomtatók is tudtak draft módot, ahol kevesebb tű leütésével kevesebb pontból alakította ki a nyomtató az írásképet.

    A dologban tényleg csak annyi az érdekes, hogy rámutat a módszer nagy tömegben való alkalmazása esetén a lehetséges volumenre.

    VálaszTörlés
  2. "azzal mennyit lehetne spórolni" fel sem fognánk, akkora összeg

    VálaszTörlés
  3. "betűknek csak a körvonalát rajzolja meg" a miénk pl csak a papír felére hajlandó nyomtatni, és amit kinyomtat azt is becsíkozza. Szóval rohadt takarékos, főleg, hogy így nemis nyomtatunk vele emiatt.

    VálaszTörlés