2014. március 17., hétfő

"Cabrinovic meg sem várta a kudarcba fulladt akció végét, ciánkapszulát vett be, és a közeli folyóba ugrott.

"Cabrinovic meg sem várta a kudarcba fulladt akció végét, ciánkapszulát vett be, és a közeli folyóba ugrott. A sors különös fintorának köszönhetően terve nem vált be: a méreg szavatossági ideje lejárt, ezért hatástalan maradt, a folyó pedig túl sekély volt ahhoz, hogy belefulladjon."

Akár így volt, akár nem, durva belegondolni, hogy a világ történései sokszor ilyen apró cseprő semmiségeken múlnak. Néha kicsit olyan érzése van az embernek, mintha az, hogy ráhatásunk van a dolgokra csak illúzió lenne. Sokszor sokkal nagyobb hatással lehet a történésekre a vakszerencse (vagy sors, aki abban hisz) mint az, hogy mit teszünk, vagy nem teszünk.

http://www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20140314-tenyleg-egy-szendvics-miatt-tort-ki-az-elso-vilaghaboru.html
http://www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20140314-tenyleg-egy-szendvics-miatt-tort-ki-az-elso-vilaghaboru.html

2 megjegyzés:

  1. Általában apró döntések sorozata minden. A legtöbb dolgot le lehet állítani vagy visszafordítani, ha a megfelelő időben jól döntünk. Ha sok apró hülye döntés születik, akkor akár most is lehet világháború. Minél több ember vesz részt a döntésben, annál valószínűtlenebb a sok kis hülye döntés. Erre szokták mondani diktatúra hívei, hogy lassú és nem hatékony a demokrácia. És most elolvasom :)

    VálaszTörlés
  2. A hozzászólásokkal teljes ez a "cikk".

    VálaszTörlés