2014. május 19., hétfő

Aki esetleg nem ismerné az alibaba.com-ot, érdemes körülnézni.

Aki esetleg nem ismerné az alibaba.com-ot, érdemes körülnézni. Elég durva árak vannak ahhoz képest, amit itthon kifizet az ember. Mondjuk amíg ideér rakódik rá ez-az, de néha akkor is megéri, vagy hozzájuthat olyan dolgokhoz az ember, ami itthon nincs. Sokszor közvetlenül a gyártótól ...

http://index.hu/tech/2014/05/19/letarolja_a_vilagot_a_kinai_ebay/
http://index.hu/tech/2014/05/19/letarolja_a_vilagot_a_kinai_ebay

1 megjegyzés:

  1. Hozzátenném, az Alibaba inkább nagyker, a legtöbb cuccból van minimális rendelési mennyiség. Valamint ha behozod, akkor a törvények szerint van rá vám (ez annyira nem sok), de áfa is (27%) - talán 20$ érték felett. Fel is nyitják a csomagot ha gyanús az értékhatár, viszont a kínaiak sok esetben ráírják (valahol külön fizetni kell érte), hogy ajándék ("gift"), vagy az érték csak 10$.

    Van sok hasonló piactér, ahol nincs minimál mennyiség, ott is érdemes körülnézni: aliexpress.com, banggood.com - elég sokan rendelnek tőlük, de minden vásárlás előtt javasolt elolvasni a vásárlói visszajelzéseket (valamint itthon tájékozódni fórumokban), és olyan kereskedőtől nem érdemes vásárolni, akinél kevés a visszajelzés. Másik "trükkjük", hogy a terméket meghirdetik 1$-ért, csak éppen a postaköltség 20$ - viszont az oldalon kiemelve az 1$ látszik (legtöbben ingyen postáznak kínai légipostával Magyarországra, de 2-6 hét a szállítás időtartama).
    Ha problémás az áru, a legtöbb helyen gond nélkül cserélik vagy küldenek újat.

    A kínai mobilok nagyon jó árban vannak, és tényleg tudják azt, amivel meghirdetik (gps-ük átlagnál gyengébb).

    VálaszTörlés