2014. május 14., szerda

Nagy fantázia van szerintem ezekben a telefonhoz illeszthető kiegészítőkben, akár egy ilyen kis mikroszkópban is.

Nagy fantázia van szerintem ezekben a telefonhoz illeszthető kiegészítőkben, akár egy ilyen kis mikroszkópban is. Pl. egy ilyennel, vagy valami ennél kicsit durvább cuccal lehet, hogy otthon kimutathatóak lennének betegségek a vérből, nyálból, stb. Lehet, hogy pár év múlva lesz valami egyszerű, olcsó eszköz arra, hogy megállapítsuk, hogy elkezdett bennünk kialakulni a rák, és még idejében megkezdjék a kezelést. Ha mindenkinek lenne eszköze rá hogy naponta ellenőrizze magát, talán a megbetegedések nagy részében sikeresebb lenne a kezelés.

http://www.naturalcuresnotmedicine.com/2014/05/build-smartphone-microscope-stand-10.html
http://www.naturalcuresnotmedicine.com/2014/05/build-smartphone-microscope-stand-10.html

5 megjegyzés:

  1. Mobil verzióként én egy DVD-ből kibányászott lencsét használok egy darabka gyurmaragasztóval. :) Nincs ekkora nagyítása, de jó makrókat lehet tolni vele.

    A diagnosztikai chipekkel is egyetértek. Igazából érthetetlen, hogy pl vércukor mérésre hogy nincs még mobiltelefonnal kombinált változat.

    VálaszTörlés
  2. Hümm, rákeresve már létezik telefonhoz csatlakoztatható, alig pendrive méretű glükóz szint mérő kütyüke. Tulajdonképpen lehet, hogy ez a járhatóbb út, mint a már gyárilag integrált.

    Viszont ez az első pillanat, amikor érdemben látom értelmét a legomobilnak, a Project Ara-nak. Ebbe az irányba gondolkodva remek alap platformot adhat és sokkal szélesebb körben alkalmazható, mint ami nyilvánvaló lehetőségekről eddig esett szó.

    VálaszTörlés
  3. Elvileg Bloetooth erre lett kitalálva, hogy minden kis szart vezeték nélkül csatlakoztathass a telefonhoz. Tehát kéne egy kis vércukor szint mérő, rákos sejteket mérő, később DNS csipekkel akár olcsó DNS analízist is lehet csinálni, stb. és ezeket BT-on lehetne kapcsolni a telefonhoz, ami az egész cucc agya és kijelzője.

    VálaszTörlés
  4. Az is járható út.

    De továbbgondolva és ötvözve a kettőt, egy Ara váz BT modullal több diagnosztikai modulocskát is fogadhat és tolhatja az infókat egy telefonnak. Így a kijelző és egyéb sallang kihagyható a diagnosztikai kütyüből, ami igény szerint legózható össze. És akkor nem csak gyógyászat, hanem egyéb területek felé is kanyarodhatunk. És nem csak a telefon formában lehet gondolkodni, a váz fogadhat annak dimenziótól eltérő modulokat is.

    VálaszTörlés
  5. Múlt héten átfogó vizsgálaton csináltak EKG-t is. A kütyü amolyan butafon méretű volt (mint egy régebbi Sagem pl) és a laptop felé Bluetoothon tolta az adatokat.

    Ugyanezzel a kütyüvel lesz egy 24 órás monitorozás is. Akkor SD kártyára rögzíti majd az adatokat.

    VálaszTörlés