2014. június 14., szombat

Tegnap épp madarakat kergetett a kölök "várjatok, megszeretgetlek" felkiáltással.

Tegnap épp madarakat kergetett a kölök "várjatok, megszeretgetlek" felkiáltással. Persze a madarak nem annyira akartak belemenni a dologba. De nem is ez a lényeg, hanem hogy ez volt a sokadik alkalom, amikor utólag jöttünk rá, hogy milyen jó lett volna ezt lefilmezni. Már sokszor gondoltam rá, hogy milyen jó lenne valami kamera, ami mindig rajtad van, veszi az egész életedet egy pár órás, vagy akár 1 napos intervallumban. Tehát a következő napot ráveszi az előzőre. (Mondjuk amilyen iramban fejlődnek a tárolók, lassan tényleg el fog férni az otthoni NAS-ra az egész életed) Ha valamit megőriznél, azt a nap végén kivágod, és elteszed. Lényeg a lényegben, hogy gondoltam rákeresek neten, hogy van-e ilyen szemüveg kamera, és nagy meglepetésemre volt, ráadásul nem is drága. Itt találtam egyet pl.:
http://www.bestdigital.hu/hd-szemuveg-kamera-720p-p-397.html

Amúgy a 18e Ft-os árát elnézve azért elgondolkodtam, hogy egy vacak prizmás kis LCD kb. ugyanennyi lehet, egy USB stick méretű android PC meg megint csak ugyanennyi, mert hogy azt is lehet kapni a boltokban. Szóval nem hiszem el, hogy egy Google Glass-t nem lehet 60 000 Ft-ból kihozni. Lehet annak is érdemes lenne utánanézni a Kínaiaknál, de ha nincs is még, csak idő kérdése ...
http://www.bestdigital.hu/hd-szemuveg-kamera-720p-p-397.html

8 megjegyzés:

  1. Nekem 25$- ért hoztak egyet, mondjuk az kicsit más:-)

    VálaszTörlés
  2. Pont ugyanezt célozta meg a Memoto Lifelogging Camera.

    https://www.kickstarter.com/projects/martinkallstrom/memoto-lifelogging-camera

    Igaz, ezzel a percenkénti 2 képpel még mindig kimaradhatnak a legjobb pillanatok.

    VálaszTörlés
  3. Igen, ezt valahol már láttam. Nekem kicsit kényelmesebbnek tűnik a szemüveg kamera, illetve a folyamatos jó minőségű rögzítés lenne a lényeg, ami igazából csak tároló kérdése. Egy pár év még, és lesznek szerintem terrás microsd-k. Arra már lehet ilyesmit. De ilyen órás periódus idővel már szerintem most is megoldható lenne.

    VálaszTörlés
  4. A szemüveg annyiban praktikusabb, hogy azzal tényleg a megfigyelt pillanat rögzül. Hirtelen odanézve nem feltétlen fordulunk testtel is az esemény felé elég gyorsan. Videó is valóban teljesebb lenne.

    Az is elég lenne, ha mondjuk pár percen belül lehetne jelezni a kütyünek, hogy 5 vagy x perccel ezelőttől tartson meg x idő felvételt vagy jelzésig. Így brutál nagy hely sem kellene és az esemény közvetlen “elmulasztásakor" lehetne rögtön megtartani. Szóval ha csak egy késleltetést biztosít, már az is jó. Még csak nem is kell utólag keresgetni a kiragadáshoz.

    VálaszTörlés
  5. Nádi András Ez még jól is néz ki. :)

    VálaszTörlés
  6. Milyen interfész van ezen? Azon gondolkodom, hogy össze lehetne-e applikálni egy kis android stick-el mondjuk USB-n.

    VálaszTörlés
  7. Laszlo Fazekas Mondjuk élőben kicsit érződik a gagyi feeling, de nem vészes. Összesen a kártya helye és egy mini usb van rajta.

    VálaszTörlés