2014. július 12., szombat

Jól hangzik, kb.

Jól hangzik, kb. a Google stratégiájával egybe vág. Persze a sok töketlenkedésnek köszönhetően eléggé le vannak maradva a Google mögött, de azért még mindig nagyon sokan használnak Win-t desktop-on. Megszokták, szeretik, és innen még beszivároghatnak a többi területre. Szóval a M$-tot temetni még korai volna, de nagyon agresszív stratégiára lesz szükségük ahhoz, hogy visszahozzák magukat. Pl. árakat csökkenteni, ami viszont nekünk csak jó. Amúgy mindenki köpköd a M$-ra, mert az divat. Persze, nem olyan "cool" mint Google, de azért ott is mennek jó fejlesztések, és viszik előre a technológiát. És végül is a fejlődés a lényeg ...  

http://www.origo.hu/techbazis/20140711-a-jovo-windowsa-mindenen-futni-fog.html
http://www.origo.hu/techbazis/20140711-a-jovo-windowsa-mindenen-futni-fog.html

11 megjegyzés:

  1. Az alma hol jár előrébb felhő terén?

    VálaszTörlés
  2. Horváth Gyula az is része a felhőzésnek, oké, de én Azure jellegű és léptékű dolgokra gondolnék. Olyasmije van az almának?

    A zenék értékesítése szép szép meg jól hoz a konyhára, de a vázolt célokhoz közelebbinek tűnik az Azure.

    VálaszTörlés
  3. Egyetértek veled. De egy kis agyalással a zene eszembe jutott, ami felhőben is van, és vezető pozícióban van az Apple.
    Alkalmazások terén nem tudom hogy áll az Apple, én semmit se tudok róla. A felhős Office pedig elég ütős, ezt márt tárgyaltuk. Azure is jó, bár abban az Amazon erősebbnek látszik. Eleve adhat Linuxos gépeket is, ugye :-)

    VálaszTörlés
  4. Én a lemaradás részt nem értettem. Pont egy olyan dolog kapcsán állapít meg lemaradást, amelyben pont hogy a kitűzött stratégia szempontjából nézve mérföldekkel előrébb jár az almánál. Googleval szemben már valóban sokkal kérdésesebb.

    VálaszTörlés
  5. Horváth Gyula http://azure.microsoft.com/en-us/pricing/details/virtual-machines/#linux

    Attila Csongor Kiss Én is a Google-höz képest gondoltam, hogy le van maradva. Mobil ágon persze az Apple mögött is, de "globálisan" a Google-el szemben érezhető a lemaradása. De elég jó pozícióból indulnak, hogy ledolgozzák.

    VálaszTörlés
  6. Laszlo Fazekas Jé! Valahogy észre se vettem eddig. igaz nekem mindig Windowsos gép kellett, de akkor is elég béna dolog volt, nem észrevenni.

    VálaszTörlés
  7. Horváth Gyula emliette a zenet, es ha mar itt tartunk akkor vizsgaljuk meg miert pont ez jutott eszebe. Ha pedig ezt vegig gondoljuk akkor jon a kovetkezo kerdes, hogy nem rosz iranyba indul e megint az MS?

    VálaszTörlés
  8. Papp Zsolt a zene vásárlás csak egy szolgáltatás (még ha jól tejelő is), ami valamin keresztül tud megvalósulni. Ez a valami az eszköz és a rendszer. Az MS ahogy kiveszem ennek a kettőnek a következő generációján töri a fejét, a továbblépésen. Hogy aztán azon keresztül zenét is lehet-e venni, az már részletkérdés. Simán lehet, hogy az a szint őt nem érdekli, úgyis lesz, van (nem is egy),  aki biztosítja azt a lehetőséget is.

    VálaszTörlés
  9. Attila Csongor Kiss ha jol tudom az MS is egy profit orientalt vallalkozas. Persze lehet nem foglalkozni az arany tojast tojo tyukkal. Csak az az erdekes hogy ezt a ziccert a kihivok mar mind kihasznaltak. (Amazon, Apple, Google)

    VálaszTörlés
  10. Papp Zsolt és olyan pletyka is előfordult már, hogy esetleg a Google dobja is. Mondjuk én ezt kétlem, pont akkor, amikor masíroznak a tévébe és a kocsiba, mindkettőnél jól ellőhető a zene.

    Én úgy látom, hogy az MS a felhőt tágabban értelmezi, mint puszta médiastreaming és tároló csatornát, alapvetőbb dolgokat is alapoz rá.
    A zene bármikor felfűzhető, de van olyan terep, ami alapvetőbb és ahol kisebb a konkurenciájuk és ahová át tudhatják vezetni a meglévő felhasználóbázisukat, ami még mindig tekintélyt parancsoló. Ráadásul abban dominánsabb és számukra jobban értékesíthetőbb az üzleti szegmens, ahol a zene sokadlagos szempont.

    VálaszTörlés