2014. augusztus 14., csütörtök

http://444.hu/2014/08/14/olyan-ipari-forradalom-jon-amilyet-meg-nem-latott-a-vilag/

http://444.hu/2014/08/14/olyan-ipari-forradalom-jon-amilyet-meg-nem-latott-a-vilag/
http://444.hu/2014/08/14/olyan-ipari-forradalom-jon-amilyet-meg-nem-latott-a-vilag

6 megjegyzés:

  1. Én nem bánom, ha a közlekedésből az ember, mint vezető eltűnik. Nap mint nap járok kocsival. Nagyobb állat az embernél nem létezik. Közlekedésben ez csak hatványozódik.

    VálaszTörlés
  2. Tamás Nagy nem érted. a munkák 40%-a, incl. közlekedési melók, eltűnik. asszem akkor nem a road rage lesz a probléma hanem átjutni a városon úgy, hogy nem ölnek meg / nem rabolnak ki

    VálaszTörlés
  3. Nem hiszem hogy ilyen drasztikus lenne, a mezőgazdaságból élők se romboltak le városokat, pedig ott elég durva volt a változás

    VálaszTörlés
  4. Zoltán Janega a videót nézted egyébként? :)

    VálaszTörlés
  5. A cikk tökéletesen ellentmond önmagának. Azzal kezdi, hogy 200 éve az emberek 90%-a a mezőgazdaságban dolgozott, most meg csak pár százalék. Utána meg attól retteg, hogy megszűnnek munkahelyek.
    Vegyük már észre, a világ változik. Az emberek hány százaléka volt 100 éve informatikus? Vagy akár tanár, pedagógus? Vagy egészségügyi dolgozó, manager, pilóta, vagy dolgozott a távközlésben, filmiparban, elektronikai területen?
    És hol vannak a kovácsok, kádárok, molnárok?

    Változik a világ, és változik a társadalom is. Egy azonban megmarad: a társadalomban az egyes rétegek az alattuk levők munkájából fognak élni, ahogy volt ez az őskorban, középkorban és most is. Ha nem lennének széles dolgozói tömegek, mire lennének jók a robot munkások? Kik vennék meg a robotok által előállított termékeket?

    VálaszTörlés
  6. Persze, csak lassan kezd elfogyni, amit csinálni lehet. Nem lehet mindenki tanár, meg informatikus. Szerintem már most is gond, hogy sokkal több az ember, mint a rájuk jutó munka. Mi van, ha ez nagyon drasztikusan felborul. Ezt a mostani társadalmi berendezkedés, és elvek (8 óra munka, aki nem dolgozik, ne is egyék, stb.) mentén nem lehet majd kezelni. Tehát itt az alapfeltevés az, hogy ez egy másféle ipari forradalom lesz, ezért nem lehet ráhúzni ezt az 'ilyen már volt, és nem történt semmi' érvet.

    VálaszTörlés