2014. augusztus 12., kedd

Open Source (MIT licenc) távoli asztal (RDP/VNC) kliens.

Open Source (MIT licenc) távoli asztal (RDP/VNC) kliens. Szerverre telepíteni kell a gateway-t, és kliens oldalon már elég egy browser. Láttam már egy ilyet, ami Canvas-al működött, és teljesen használható volt. Gondolom ez is azt használja. 

http://hup.hu/cikkek/20140812/guacamole_ingyenes_szabad_kliens_nelkuli_tavoli_asztal_gateway
http://hup.hu/cikkek/20140812/guacamole_ingyenes_szabad_kliens_nelkuli_tavoli_asztal_gateway

7 megjegyzés:

  1. Nekem ez bukik a Linux szerveroldal igénynél.

    VálaszTörlés
  2. Olyan érdekes amúgy, mert van egy tomcat-es része, ha jól látom (az elfutna Win-en is), de van valami natív is, és valószínűleg az kell a protokoll fordításhoz, szóval valószínűleg tényleg mindenképp kell hozzá egy Linux szerver. Mondjuk lehet olyan okosságot csinálni pl., hogy amazonon felhúzol erre egy szervert (havi 1-2$ egy ilyet fenntartani), és csak addig indítod el, amíg használod a távoli asztal elérést (ez meg pár cent óránként).

    VálaszTörlés
  3. Akkor már egyszerűbb a Google féle remote desktop is.

    VálaszTörlés
  4. De az chrome specifikus, ez meg bármilyen browser.

    VálaszTörlés
  5. Az meg Linux specifikus. Chrome egyszerűbben előteremthető.

    VálaszTörlés
  6. Attól függ. Sokan csinálják, hogy van egy Windows-os app-uk, amit neten elérhetővé akarnak tenni, és így, RDP-vel oldják meg. Egy ilyen szolgáltatásnál telepítik a környezetet, és a felhasználók utána bármilyen böngészőből (talán mobilról is) hozzáférhetnek az app-hoz. Talán annak idején a Neptunnál láttam ilyen megoldást. Vagy ha csak neked kell az, hogy bárhonnan elérhesd a Win-es géped, akkor is jól jöhet. Szóval van amikor a kliens függetlenség többet ér, mint amennyi macera a Linux függőség.

    VálaszTörlés