2014. augusztus 4., hétfő

Tanulságos ...

Tanulságos ...

Már írtam régebben is, hogy szerintem ez a 8 óra már ideje múlt dolog. Egyszerűen nincs szükség ennyi munkára, talán még 4-re sem. Nagyon sok mindent azért nem automatizálnak, mert olcsóbb az emberi munkaerő, van egy csomó "alibi" állás, ahol kvázi felesleges munkát végeznek az emberek, és amúgy is a munkaidő jó részét elb...uk csak a munkahelyen. Napi átlag 4 óra koncentrált munka többet érne, mint a jelenlegi 8 órás rendszer. (A 4 órát persze el lehet akárhogy osztani. Mondjuk ha valamit nagyon csinál az ember, akkor lenyom egybe 8-12 órát, aztán pihen 2 napot, stb.) Ez egyszerűen egy rossz beidegződés. És eleve fele munkaidővel rögtön 2x annyi munkahely lenne, ennél nincs hatékonyabb munkahely teremtés. Persze ehhez az is kellene, hogy napi 4 óra munkából meg lehessen élni.  

http://444.hu/2014/08/04/4-ora-munka-10-ora-pihenes-10-ora-szorakozas/
http://444.hu/2014/08/04/4-ora-munka-10-ora-pihenes-10-ora-szorakozas

2 megjegyzés:

  1. Jó cikk.
    A 8 óra vagy több egyébként pont az, amivel elveszi a munkáltató az életed. Vagyis ha munkavállalóként képzeled el az életed, vagy úgy döntesz, hogy nem dolgozol, akkor vagy lopsz vagy megdöglesz, vagy úgy gondolod, hogy dolgoznod kell, hogy megélj, akkor pedig bizony nem a tiéd az az élet többé.

    Szerencsére nekem itthon nincs több időm napi 5-6 óránál többet dolgozni :)

    VálaszTörlés
  2. Munkaszervezés kérdése. Én napi 10 órát vagyok bent, és utazom 3-at, de a munkám jelentős része jelenlét, megbeszélés és jóváhagyás. Emellett meglepő, de bizony nagyon sokszor kevés a bent töltött idő, és még éjszaka, telefonon, vagy további ottmaradásra is szükség van.

    VálaszTörlés