2014. szeptember 27., szombat

Sculpting in Virtual Reality - Oculus Rift DK2 + Razer Hydra

Sculpting in Virtual Reality - Oculus Rift DK2 + Razer Hydra
https://www.youtube.com/watch?v=jnqFdSa5p7w

7 megjegyzés:

  1. A szoftver gondolom a Sculptris ... http://pixologic.com/sculptris/
    ... és azon gondolkodom, hogy a videó hogy készült. Mert az igazán fasza, ha egy "külső" szemlélő, más nézetből (a sajátjából), belenézhet abba amit én látok.

    VálaszTörlés
  2. Én azon gondolkodtam, miért van körbepakolva qr kódokkal. A két kérdésre szerintem ugyanaz a válasz. :)

    VálaszTörlés
  3. Tehát akkor .............. csak a csatlakozáshoz lehet benne adat, IP cím, stb, mert ugye az nem lehet amit éppen most hoz létre a figura, mert azt hogy rögzítette előre QR kódban? De akkor meg minek ennyi? Egy sima link ...
    Lehet, hogy mindig a a látószögében kell lennie egynek? Azt meg elég fura, macerás megoldani ... bár erősen kísérleti állapot.
    Akármi is ez így egyben, de nagyon durva lesz, ha egyszer elkészül a végleges.

    VálaszTörlés
  4. ... és ha még ehhez hozzátesszük, hogy gyakorlatilag a 3D nyomtatással együtt születik meg a ... hát nem tudom másképp írni, csak úgy, hogy a valódi virtuális valóság...

    VálaszTörlés
  5. Nem a QR kód adattartalma a lényeg. Ha YouTube-on rákeresel az Argumented Reality-re, sok olyan videót találsz, ahol egy lapon van egy QR kód és a kijelzőn a lapon látsz egy 3D objektumot, ami a lappal együtt mozog. A QR kódnak igazából csak egy része az adat. Egy része arról szól, hogy a kamera többféle szögből is be tudja lőni, hogy aztán ki tudja olvasni az adatot. Itt a QR-kódnak ezt a funkcióját használják ki. Azzal tudja meghatározni a kamera annak a résznek a térbeli pozícióját, és szerintem azért van ennyi, mert a csávó a kezével össze vissza kitakarja. Ha meg ugye megvan a térbeli pozíció, akkor már könnyű kivetíteni.

    VálaszTörlés
  6. Értem ... itt annyiban más, hogy a "kivetítés" az nem egy előre elkészített objektum vagy szoftver által generált tárgy, hanem egy szoftver más általi használatának valósidejű kimenete. Most igazán nem is tudom, hogy ez mire lesz jó, de arra nagyon! :)
    Na például szétszedhet és összerakhat egy oktató mondjuk egy motort mindenki szeme láttára úgy, hogy valójában motornak nyoma sincs. Vagy közös legózgatás ... legó nélkül.

    VálaszTörlés
  7. Jaja. Ilyeneket lehetne. Meg ugye 3D-ben megtervezhetsz valamit, aztán kinyomtatod.

    VálaszTörlés