2014. október 14., kedd

Az WinPhone rendszert nem ismerem annyira, de ár teljesítmény arányban elég jó kis telefonok.

Az WinPhone rendszert nem ismerem annyira, de ár teljesítmény arányban elég jó kis telefonok. Úgy látom, hogy ezek a WinPhone eszközök kezdik teljesen lefedni az Androidos skálát. Tehát akár már 20 ezer Ft-ért is lehet WinPhone-os eszközt kapni. Ha ehhez hozzáveszem azt, hogy csak egyféle Windows lesz, még lehet, hogy fel fognak ezek jönni. Azt nem hiszem, hogy lenyomnák az Androidot, de jópár százalékot biztos le fognak még szakítani maguknak.

http://ipon.hu/hir/befutottak_a_blu_olcso_windows_phone_jai/31415
http://ipon.hu/hir/befutottak_a_blu_olcso_windows_phone_jai/31415

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jók a WP telefonok, csak nagyon le van maradva az app támogatásuk, abban ha eddig nem tudtak, ezután sem fognak feljönni. Lásd Google alkalmazássok.

    VálaszTörlés
  2. Én ebben az egy Windows dologban hiszek. Mondjuk az ARM processzoron szerintem nem működik, de x86 alapú telefonnál elvileg minden Windows app egyben telefon app is, és a Windows-os app-ok száma azért jelentős. El tudok képzelni pl. olyat, amit az Ubuntu Phone-nál is vizionáltak, hogy lerakod a telót otthon, vezeték nélkül kapcsolódik a monitorhoz, előkapod a billentyűzetet, és akkor a telefon a desktop géped. Aztán elmész, és az elkezdett doksit telefonon nyomkodod tovább mobil felületen. Aztán a munkahelyeden megint lerakod az asztalra a mobilt, és az ottani kijelzőn meg billentyűzettel folytatod a munkát. Szóval ha egyszer tényleg összeolvad a desktop és a mobil, akkor ott azért a Windows elég erős lehet. Igaz, hogy a mobil világot az Android és az iOS uralja, de desktopon azért elég erős a Windows. Így az, hogy az összeolvadt desktop-mobil világban ki milyen erős lesz, szerintem még nem lejátszott meccs.

    VálaszTörlés
  3. Ezzel, hogy egy fejlesztőeszközből lehet fejleszteni desktopra és telefonra is,  sokat könnyítenek a fejlesztőknek. Az alap rutinok, a logikai rész kódja lehet teljesen érintetlen, csak az UI-val kell külön foglalkozni, amivel egyébként is kellene.

    A lényegesebb dolgok megvannak, értelemszerűen nem mindenre teljesen ugyanattól a fejlesztőtől (gondoljunk csak arra, hogy pl a Google nem látja el mindennel a platformot). 
    Keresztfiam pl kizáró tényezőnek vette, hogy nincs Nike+ app. Mondom találni helyette 3 kifejezetten jó értékeléssel rendelkezőt (köztük Nike+ profillal szinkronizálót is) és szépet, ebből egyik az Adidas alkalmazása. Szóval lehet, hogy nincs meg valami, de kicsit rákeresve van megoldás, még csak az sem biztos, hogy kompromisszumot kell kötni.

    VálaszTörlés