2014. december 9., kedd

Okos óra helyett telefon tok

Okos óra helyett telefon tok

A karra vetíthető érintőképernyő kapcsán jutott eszembe, hogy végül is elég lenne egy sima kesztyű, amivel az alkarunkra erősíthetnénk a mobiltelefont. Annyira nem nézne ki hülyén szerintem, sőt, kifejezetten designos lenne egy jó kesztyűvel, ráadásul praktikus. Egyáltalán nem zavaró, teljesen kiváltja az okos órát (csak egy ügyes lockscreen kell a telefonra), és a nagy kijelzőnek köszönhetően sokkal több lehetőséget rejt magában. Pofon egyszerű, olcsó megoldás, és mégis nagyon hasznos lenne. 

#blog

15 megjegyzés:

  1. Ehhez még a kisebb telefonok is nagyok. Hirtelen odapróbálva egy 3.5" ZTE Blade de még egy 3.14" Galaxy Mini is nagy ehhez. És ezek ma már picinek számítanak.

    VálaszTörlés
  2. De miért nem jó a mobil ahogy most van? Kiveszem a zsebemből ha kell és elteszem, hogy ne legyen útban, amikor nem kell :)
    Szerintem a mobilok épp olyan nehezen lesznek leváltva, mint a billentyűzet és az egér. Egyszerűen a jelenlegi technológiákkal nem lehet jobbat alkotni. Hiába találnak ki mindenféle Google-glass-t, meg okosórákat, vagy 3D-s gesztusvezérlést a PC-hez, egyik sem tudja egyelőre megvetni a lábát. Persze próbálkozni kell és hasznos, de ezek a kivetítős karkötők, gyűrűk, meg ilyesmik inkább csak érdekességnek jók egyelőre.

    VálaszTörlés
  3. GalaxyNexus/SGS3 pont jó  méret lenne :)

    VálaszTörlés
  4. Attila Csongor Kiss Én is odapróbáltam ZTE Blade-et, nem tűnik nagynak. Meg ez megint visszahozhatná az emberi méretű telefonokat. 

    Robert Cartman Mert elő kell venni a telót, és a macera. :)

    VálaszTörlés
  5. A kesztyű elég kényelmetlen viselet. Én hajlok arra, amit Robert Cartman mond. Dolgozok előttem van az asztalon, mászkálok, mellényzsebben. Ha macerás lenne elővenni, akkor fülemen a fülhallgató. Ja, és Steve Jobsnak volt igaza a telefon méretét illetően. Legalábbis nekem az az ideális méret.

    Amúgy fiam úgy hordja a bérletét, hogy az iPhone-ra vett egy átlátszó tokot, és az az alá berakta a bérletet. Tökéletesen passzol méretben.

    VálaszTörlés
  6. Mert öregek vagytok, és nem pittyeg félpercenként a telefon, hogy like-oltak FB-on, meg beszólt haver snapchat-en, meg ilyenek. :)

    Amúgy kb. ugyanazt a területet fedné le, mint a smartwatch. Lehet nem is telefon tok kellene, hanem egy kesztyűbe varrt kijelző.

    VálaszTörlés
  7. De bizony, pittyeg eleget az istenadta. :D

    Pont most a WP-re váltás és a GPlus app „hiánya" mutatta meg, hogy cseppet sem hiányzik az értesítés minden egyes mozzanatról valós időben. Elég akkor látnom őket, amikor ránézek, megvár.

    Ha már kesztyű, akkor már sokkal inkább óra, azt élethelyzettől függetlenül lehet hordani, nem néz ki hülyén még rekkenő hőségben sem.
    De egyre inkább kezdem úgy érezni, hogy nem vagyok benne biztos, hogy van igényem okosórára, erőltetett koncepciókra meg biztosan nem vagyok vevő.

    VálaszTörlés
  8. Amit én mondok, az tulajdonképpen okos óra nagy kijelzővel olcsón. A kesztyű nem feltétlen gond rekkenő hőségben sem. Ilyen ujjatlan nyitott izére gondoltam. Tulajdonképpen csak annyi, hogy a kezedre legyen kötözve a telefon. Amúgy képzeld el ezt mondjuk bringázás, görkorcsolyázás, futás, stb. közben. Látod a bringán a térképet, korizás közben a fotót, amit  a haver küld, futás közben ránézhetsz a tweet-ekre, stb.

    VálaszTörlés
  9. Ha bringán kell valamiért a telefon, akkor tartót szerelek a bringára.
    Korizás közben haver fotója tutira nem érdekel, mint ahogy futás közben a tweetek sem. Sport célokra bőven elég az óra méret.

    VálaszTörlés
  10. Ez szerintem már az ízlések és pofonok kategória szerintem. :)

    VálaszTörlés
  11. Ezek még úgy is nagyon hülyén néznek ki, hogy eleve ilyen alkaros cuccnak tervezték őket. Ha ez még plusz tokozós, nehéz elképzelni, hogy praktikus és esztétikus legyen.

    https://www.indiegogo.com/projects/androidly-smartwatch

    https://www.indiegogo.com/projects/portal-by-arubixs-flexible-wearable-smartphone

    Wearable computer címszóval is számos ilyen próbálkozás volt, a legtöbb megmaradt koncepciónak. Közülük némelyik egész jó, de mindennapi cuccnak nehéz elképzelni, maximum speciális felhasználásra.

    VálaszTörlés
  12. Egyébként ehhez a koncepcióhoz legközelebb talán az MS laborjában járnak, működik, csak hát kicsit hülyén néz ki a vállon hordott szenzor és kivetítő.

    http://www.chrisharrison.net/index.php/Research/OmniTouch

    Ezt még egy jó darabig lehetetlenség lesz egy karkötőbe bepakolni.

    VálaszTörlés
  13. Igen, ez így elég hülyén néz ki. Akkor ki kell várni a kontaktlencsés kijelzőt, és onnantól kezdve minden kijelző lehet, ami körülötted van.

    VálaszTörlés
  14. Az a füleden lévő BT headsetben lesz. Akár egy sima kamera, vagy két fülön stereo kamera. Így kb. mindent nyomkodhatsz ami a látóteredben van.

    VálaszTörlés