2015. január 1., csütörtök

Még egy AR szemüveg ...

Még egy AR szemüveg ...

https://www.youtube.com/watch?v=T0onzbGNJIQ
https://www.youtube.com/watch?v=T0onzbGNJIQ

5 megjegyzés:

  1. "All content presented here is conceptual rendering of the possibilities that the Atheer Labs devices will enable."

    Egy újabb immersive álmodozás. Jók ezek, de nagyon messze vagyunk még. Részemről nem hiszem, hogy ez így meg fog valósulni valaha is. Jelenkori problémákra keresnek futurisztikus megoldásokat, amik az akkori technológiával majd épp olyan viccesek lesznek, mint ma a 70-es években álmodott mozgó járdák, légdeszkák, vagy repülő autók.

    VálaszTörlés
  2. Nem állnak szerintem ezek olyan szarul. Pl. mobillal már nagyon jól rá tudnak tenni 3D-s objektumokat a kameraképre, és a kijelző technológia sem tűnik annyira futurisztikusnak.

    VálaszTörlés
  3. Nem a technológiai nehézségek miatt nem valósulnak ezek meg, hanem egyszerűen igény sem lesz rájuk ebben a formában, vagy nem éri meg megcsinálni. Mozgó járdát is tudnánk csinálni már régóta, mégsincs egy sem. A fejlődés kisebb lépésekkel halad és minden lépés hatással van a következő lépés elképzeléseire, emiatt nem lehet pontosan előre jósolni hosszú távra. Amit ma elképzelünk, ahhoz a jelen problémáit és eszközeit gondoljuk tovább, pedig mindkettő változni fog mire oda jutunk. Most azt látjuk kényelmesnek, meg jónak, hogy egy ilyen szemüvegben ül az egész család és úgy nézzük az esti filmet, de lehet mégis valami 3D-s projektor fog elterjedni, vagy egy retina implantátum. Aztán legyen olyan film, amit az egész család együtt akar megnézni :D

    Az se a szemüvegen múlik, hogy a fenti videóban a mester a falra dobta a polcokat és azok egyből a megfelelő helyre ugrottak... ez szoftver kérdése, amit nem biztos hogy megérné ehhez lefejleszteni. Annyi mindenen múlik, hogy mi és hogyan fog megvalósulni, hogy ezek csak álmodozások egyelőre.

    VálaszTörlés
  4. Én is folyamatosan úgy gondolom, hogy ezek jópofának néznek most ki, de egyrészt igazán komfortosra megcsinálni még sokáig kihívás lesz. A Glass már elég kicsi, mégis distractív, zavaró a beszámolók szerint, a kezdeti lelkesedés után rendre elmegy tőle a felhasználók kedve. Egy rövid wow faktor után marad a fiókban.

    Ezen most elgörcsölgetnek, egy kimaradó, érdemben elterjedni nem tudó lépcsőfok marad - mint a floppy helyetti ZIP drive anno -, s majd valami fejlettebb utat tör, talán.

    VálaszTörlés