2015. február 2., hétfő

Durva, hogy már alig 10 000 Ft-ért ilyen lapkát lehet kapni a saját kis beágyazott rendszerünkhöz.

Durva, hogy már alig 10 000 Ft-ért ilyen lapkát lehet kapni a saját kis beágyazott rendszerünkhöz. Ráadásul megint egy ügyes lépés a M$-tól, hogy ingyen adnak rá Windows-t. Mondjuk ebben az új Windows 10-es világban kérdés, hogy most akkor ez végül is milyen Windows lesz? Inkább ez a WinPhone/WinRT féle, vagy az okosabb desktop változat. Mivel ezeken a lapkákon ARM processzor van, valószínűleg az előbbi. Tehát mondjuk Office lehet nem fog futni rajta. De minden esetre ügyes lépés. Mit nem adtunk volna egy ilyenért fősulin. Milyen jó lett volna robotokba agynak.

http://prog.hu/hirek/3809/Ingyenes+lesz+a+Windows+10+az+uj+hatszor+gyorsabb+Raspberry+Pi+2-re.html
http://prog.hu/hirek/3809/Ingyenes+lesz+a+Windows+10+az+uj+hatszor+gyorsabb+Raspberry+Pi+2-re.html

16 megjegyzés:

  1. Mindenki ugrik az ingyen Windows hallatán. De a nagy örömködésben elfelejtik, hogy ARM SoC van benne... Hány normális ARM-ra írt, Windows alkalmazást ismertek?

    VálaszTörlés
  2. Van ennél kisebb is... nem kell éppen ettől hanyatt esni. Az egészben az a tökéletes, hogy lényegében olcsóbb mint a régi verzió. Ami uncsi, hogy már nincs benne önálló ötlet mert egy telefonból-tabletből vették át az alkatrészeket. Ha tényleg újat akar készíteni valaki, akkor a hagyományok kukába dobásával ezt megteheti de az örökös kukázásból újat összerakni már antik... végtére, nem értem, mit akarnak még mindig a DDR3 memória csipektől? Már rég az ötös verziónak kellene futnia az alap gépekben is meg még tovább! Pillanatnyilag nem mást tesznek, mint egy majdnem elfektetett létra fokain haladva akarják a fejlődést ösztönözni... valójában csak a dicsfényt kergetik apró technikai csöpögtetéssel.

    VálaszTörlés
  3. Nagy László Amit tud a korábbi RPi, azt ez is.

    VálaszTörlés
  4. Norbert Evenich Ezért megy a tippelés, hogy Windows RT lesz csak.

    VálaszTörlés
  5. Norbert Evenich A csempés appok szépen fognak rajta menni. Más meg nem lesz.

    VálaszTörlés
  6. Laszlo Fazekas​ van Office Phone-ra és RT-re is.

    VálaszTörlés
  7. Win10ben nincs telefonos vagy pcs verzio

    VálaszTörlés
  8. Csaba Csaba Miért ne lehetne "fejleszteni" csempés programokat? A Windows UI prioritás kezelése még mindig fényévekkel bármelyik Linux prioritás kezelése előtt jár.

    VálaszTörlés
  9. A kerdes hogy a mobil proci el birja e az asztali windowst:D

    VálaszTörlés
  10. Csaba Csaba Én azt vallom, hogy a Linux egyik származéka sem alkalmas kliens operációs rendszernek (elmehetünk egész az Androidig) és hogy a Windows-t nem kellene erőltetni szerver operációs rendszernek.

    VálaszTörlés
  11. A Mac OS ügye BSD, és tekintheted beágyazott rendszernek, mert egy hardverhez van faragva.
    Az ÖSSZES linux prioritás kezelése hurka. Windows alatt dolgozhatsz 100 ablakban, a zene akkor sem akad meg, az egérmutató meg még annyira sem. Ugyanazon vason a Linux GUI sokkal több memóriát és rendszererőforrást zabál, plusz az alkalmazások könnyen megakasztják egymást. A Linux nem való munkaállomásra. 
    A linux az egész világ sok lelkes fejlesztőjének összelapátolt gyűjteménye. Ennek van előnye és hátránya is. GUIn csak az utóbbit tapasztalni.

    VálaszTörlés
  12. Csaba Csaba A munkaállomásként, GUI-val való használatról beszélek. Tudod, ablakkezelő, színes ikonok, miegymás. A szerver oldali részével nincs bajom, én is többet használok.

    VálaszTörlés
  13. vidaman jatszok Mire gondolsz? Hogy ha rá sem kötöm semmire az RPi-t, akkor is ad képet (wireless display)? Vagy hogy a videónak köze nincs az RPi-hez, csak véletlenül kallódik egy az asztalon? :D

    VálaszTörlés