2015. március 6., péntek

Ez meglepett több szempontból is.

Ez meglepett több szempontból is. Egyfelől a Google M$ együttműködés miatt, másfelől, hogy nem a saját AtScriptet nyomják tovább. Érdemes odafigyelni erre a TypeScriptre, és a M$-ra is ...

http://www.hwsw.hu/hirek/53663/google-microsoft-angularjs-typescript-framework-es6-atscript.html
http://www.hwsw.hu/hirek/53663/google-microsoft-angularjs-typescript-framework-es6-atscript.html

1 megjegyzés:

  1. Én úgy gondolom hogy ez az egyesülés teljesen jól jön. A Typescript-hez elég sok minden megvan (típus definíciókra gondolok első sorba https://github.com/borisyankov/DefinitelyTyped). Mindenképp jobb ha ezt erősítik tovább mint bele kezdenek egy n+1-edik nyelvbe. A Microsoft-ot sem utálom jobban mint bármelyik másik multit, szerintem tudnak ha akarnak. Mellesleg a Typescript is pont értelmes irányba megy ezzel: rendes ES6 támogatás, annotációk, ráadásul lesz egy framework ami teljes mellszélességgel kihasználja. 

    Persze aki vanilla JS hívő annak megértem hogy csípi a szemét, de az AtScript-es verziónál is az volt a mondás hogy nem kötelező, ugyanúgy írhatod natúr JS-el továbbra is, csak több kézimunkát kíván. Mivel a TS a végén úgy is JS-be fordul (ráadásul a TS transpiler nem compiler így elég jól megmarad az eredeti forrás alak), így szinte biztos is ez.

    VálaszTörlés