2015. március 18., szerda

http://mashable.com/2015/03/17/elon-musk-nvidia/

http://mashable.com/2015/03/17/elon-musk-nvidia/
http://mashable.com/2015/03/17/elon-musk-nvidia

7 megjegyzés:

  1. Én is támogatom, amennyiben ingyen biztosítanak azok számára vezetési lehetőséget, akik szeretnek vezetni.

    VálaszTörlés
  2. Zsolt Menyhart én szeretek vezetni, mégis jobban örülnék ilyen rendszernek. Aki meg ezután is vezetni akar, menjen versenypályákra kontrollált körülmények közé, mert a közút közlekedésre való, nem versenyzésre.

    VálaszTörlés
  3. Tamás Nagy mondtam én, hogy versenyezni akarok? Simán egyszerűen közlekedni, és vezetni. Tudom, nehéz elfogadni, hogy akár a szabályok betartása mellett is szerethet valaki autót vezetni - no, akkor itt az alkalom, hogy egy ilyen polgártárssal találkoztál.

    VálaszTörlés
  4. Zsolt Menyhart én is ilyen vagyok és ennek tudatában beszélek. Én is így szeretnék közlekedni, de a sok baromállat miatt sajnos nem tudok. Úgyhogy mivel élni is szeretek, inkább vállalnék egy a fentebb vázolt rendszert.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem valami hibrid megoldás lesz. Pl. autópályákon, kijelölt utakon csak önjáró autók haladhatnak, kisebb utakon pedig csak emberek által vezetettek. Arra viszont még szerintem sokat kell várni, hogy az önvezető autókat beengedjék a "baromállatok" közé, mert az tényleg veszélyes. Igazából ha nincs gebasz, akkor egy autót vezető szoftver nem olyan bonyolult. Két csík között kell tartani az autót, és közben figyelni kell az előtte, mögötte lévő autóra, amivel amúgy is folyamatos online kapcsolatban lesz. A kijelölt utakat elláthatják jeladókkal, így nem kell táblákat, lámpákat felismerni, stb. Akkor van baj, ha bevág eléd, vagy minden ok nélkül befékez egy ember vezette autó. Hogy ezeket a külső körülményeket korlátozzák, szerintem szeparált utakon fognak ezek futni.

    VálaszTörlés
  6. Laszlo Fazekas Szerinted hány olyan barom lesz, aki gondol majd egyet, és "kíváncsiságból" befékez egy autonóm autó előtt, hogy vajon az hogyan reagál, esetleg ki tud-e állni a parkolóból, ha ráállnak stb.?

    Nyilván lesz egy átmeneti időszak, az elején az autonóm járműveket fogják korlátozni (sebesség, adott területekre való behajtás), mert minden emberben ott fog bujkálni a kis ördög, hogy nem biztonságosak. Aztán ahogy elfogadják őket, fognak egyre nagyobb teret kapni, illetve terelni fogják az embereket, hogy ilyen kocsit kell venni (adókedvezmények, behajtási lehetőségek stb). lesz olyan idő, amikor már tilos lesz az ember vezette autó használata.

    A jeladókkal az a gond, hogy rengeteg jeladó kellene, valamint mindegyikben ott a meghibásodás valószínűsége. Szerintem már most túllépett ezen a technika. Ha nem lennének váratlan helyzetek (valaki a kocsi elé lép / fékez; veszélyforrás kerül az útra stb.) akkor már menne az autonóm vezetés.

    VálaszTörlés