2015. március 22., vasárnap

Jó, persze, önmagában nem egy világmegváltó technológia, de van egy fontos üzenete: "Ha elektromos autód van, soha...

Jó, persze, önmagában nem egy világmegváltó technológia, de van egy fontos üzenete: "Ha elektromos autód van, soha többet nem kell fizetned az üzemanyagért!" Ez azért komoly érv lehet egy elektromos autó mellett még akkor is, ha valamivel drágább is (most még sokkal, de ahogy felpörög a piac, már csak kevéssel) mint egy benzines autó.

E mellett ahogy Musk mondta: "az autóink kerekeken gördülő, kifinomult számítógépek, mivel a Tesla legalább annyira szoftvercég, mint autógyártó". Nem kizárt, hogy egyre több tech cég fog betörni az autóiparba, és az autó egyre inkább lesz 'kütyü' kategória appokkal, szoftverekkel, egyre nagyobb számítási teljesítménnyel, mint jármű. Elég rossz világ vár minden olyan területre (cégekre, piacokra, emberekre), amik az olajra építenek.

http://www.origo.hu/auto/20150320-6-2-es-szoftverfrissites-a-tesla-model-s-hez.html
http://www.origo.hu/auto/20150320-6-2-es-szoftverfrissites-a-tesla-model-s-hez.html

7 megjegyzés:

  1. Soha többet nem kell fizetni ezeknek az etetéséért? Azt meg hogy?

    VálaszTörlés
  2. Ingyenes töltőállomások vannak. Gondolom napelemmel, meg hasonló megoldásokkal. Lehet ez csak azért megoldható most, mert kevés az elektromos autó, de mire sok lesz, addigra már otthon töltheted majd ingyen esténként a saját olcsó napelemedről.

    VálaszTörlés
  3. Oké, most fel kell futtatni, ellátják őket, marketingköltségnek betudható.

    Aztán egy szinten már nem. És az otthoni olcsó napelem is jól hangzik, épp csak nem olcsó, még ha megtérül is. Viszont mire megtérül, lehet is cserélni a paneleket.

    Szóval nincs ingyen ebéd, max más befektetői kör profitál belőle.

    VálaszTörlés
  4. A kocsi teteje, meg az utak is lehetnek napelemből. Akkor az autó árában, meg az utak fenntartásában fizeted meg az energiát, de lehet hogy sokkal olcsóbb lesz, mint a gázolaj. Viszont automata autók kellenének, az ember túl hülye az autóvezetéshez, csak bajt csinál.

    VálaszTörlés
  5. Horváth Gyula Tulajdonkeppen hol lehet meghuzni az emberi felelosseg hatarat? Mi az amit rabizhatunk sajat magunkra es mi az amit nem?

    VálaszTörlés
  6. Szerintem a Tesla csak azért drágább, mint egy normál autó, mert nem normál autóhoz kellene viszonyítani.
    A Tesla egy családi sport szerdán. Hasonlítsuk az árát a BMW, Mercedes és Audi hasonló kategóriájú sportszedánjaihoz, és meg lehet nézni, hogy igazából a Tesla alapvetően olcsó autó.

    VálaszTörlés
  7. Istvan Ladunga Nehéz kérdés. Az autózást azért megoldjuk, úgy, ahogy, de biztonságosabb, gyorsabb lenni ha nem mi vezetnénk.

    VálaszTörlés