2015. április 29., szerda

Androidos appok is futnak majd a Windows 10-en



http://index.hu/tech/cellanaplo/2015/04/29/androidos_appok_is_futnak_majd_a_windows_10-en/
http://index.hu/tech/cellanaplo/2015/04/29/androidos_appok_is_futnak_majd_a_windows_10-en

17 megjegyzés:

  1. Egy bocicsokit nem sajnálnék feltenni ha fogadni kellene, de szerintem nem lesz ilyen.

    VálaszTörlés
  2. Kizártnak tartom. Sokkal inkább érdeke a Microsoftnak elérni azt, hogy az univerzális appokra rákapjanak a fejlesztők. Az Androidos lépéssel valamelyest a desktop alá fejlesztésnek is betennének. 
    Másrészt azért ennek már kellene látni valami nyomát is...

    VálaszTörlés
  3. Én örülnék neki, sőt ez pl. motiválna is a Win10-re upgradelésre, tökre örülnék, ha desktopon is ugyanúgy futnának az androidos appjaim és nem kéne a microsoft piacát használnom.

    Azért, mert a play store már bevált, telefonon vannak appok, hadd fussanak PC-n is.

    VálaszTörlés
  4. Én is örülnék neki, sőt remélem is, hogy igaz a pletyka, de sajnos nem tartom valószínűleg. 
    Egy-két óra múlva kiderül ;)

    VálaszTörlés
  5. Szerintem ha Androidos appok menni is fognak, a Play Shop tutira nem lesz elérhető. Majd pár szelektív Android app-nak szorít helyet az MS a saját piacterén. Marhára nem érdekük hogy ezzel a Google zsebét tömjék szerintem. Nem hiszem hogy túl nagy dolog lenne megoldani hogy apk-k a saját boltjukból jöjjenek, akár fizetéssel összekötve.

    VálaszTörlés
  6. István Nagy amúgy jelenleg nincs olyan emulátor program windowsra, amiben futtathatóak lennének az alkalmazások?

    VálaszTörlés
  7. András Oláh több is van. Azt is majdnem töröltem már, de a böngészős tesztelés miatt marad.

    VálaszTörlés
  8. Hát, amíg valaki pici, mondhatni jelentéktelen szereplő egy piacon, addig a nagyokhoz kell igazodnia. És a MS a mobilok piacán kerekítési hiba.

    Viszont a mobiljai, és az oprendszer jó, akkor ezzel a lépéssel megoldhatná, hogy ne legyen gátja a Win10-es mobilnak a megszokott appok hiánya. Én nem fogok átszokni az oprendszer kedviért másik appra, nem az oprendszer használom, hanem a funkciót.

    VálaszTörlés
  9. Horváth Gyula ezzel a kerekítési hibával óvatosan. Angol, német, olasz piacon 10-13%-on állnak, az már azért nem a kerekítési hiba kategória.

    De még enélkül is, hülyeség lenne ezzel kilőni a fejlesztés alól a hajtóerőt.

    Közben a Buildet nézve a fejlesztőplatformon belül van Android emulátor. Simán el tudom képzelni, hogy egy ilyet képes ilyen hülyén továbbkommunikálni a sajtó és a „jól értesültek".

    Nem kell igazodjanak, van saját útjuk.

    VálaszTörlés
  10. Attila Csongor Kiss Meglátjuk. Egy jó multiplatformos  fejlesztőeszközzel valóban sokat lendíthetnek az ügyön.

    Nálunk is egész jól állnak, de ez azért még nagyon kevés, amíg az amerikai piacon nem állnak valahogy addig kevéssé dobogtatják meg a fejlesztők szívét.

    Meg azt hiszem ez a 10-13% az új eladások százaléka, a használ rendszereknél nem ilyen szép a helyzet, de nem néztem utána, csak mintha olvastam volna ilyet.

    VálaszTörlés
  11. Horváth Gyula nem, az a 10-13% a piaci részesedés.

    A Build meg épp a fejlesztőeszközökkel kezdett és azt láttam, hogy ugyanaz immár rendelkezésre áll Win-Mac-Linux alatt egyaránt (Visual Studio).

    VálaszTörlés
  12. De ahogy ilyen jelentéktelen helyeken itt tudnak tartani, úgy a többinél sem látom be, mi akadálya lenne. (Kína és Amerika nyilván kiemelt fontosságú, előbbi a közvélekedés formáló ereje, utóbbi meg szimplán a nagysága miatt.)

    VálaszTörlés
  13. Én drukkolok nekik, de még hosszú az út, és sok ötlet, és jó megoldás kell.

    VálaszTörlés
  14. Aha, nem natív futtatásról van szó, hanem kód újrahasznosításról, ami nem ugyanaz, és az inkább passzol az érdekeikbe, és jobb is, mert be tudják fűzni a Win adta lehetőségeket is. Ráadásul iOS-ről is.

    VálaszTörlés
  15. Egy fél csoki jár az ellenem fogadóknak :D

    VálaszTörlés
  16. Viszont ilyen háttérrel akkor az sem járhatatlan, hogy eleve Win app fejlesztésből induljanak ki, ami aztán könnyen portolható a másik két irányba.

    VálaszTörlés
  17. http://techcrunch.com/2015/04/29/microsoft-makes-it-easier-for-developers-to-bring-their-android-and-ios-apps-to-windows-10/
    Bejött amit sejtettem. Nem Android runtime, csak az Android SDK-t hozták közelebb az Universal platformhoz ha jól értem. A Java kódot relatív kevés melóval át lehet compile-olni.

    VálaszTörlés