2015. április 5., vasárnap

Azért nyílt forrású nagyon sokféleképpen lehet valami.

Azért nyílt forrású nagyon sokféleképpen lehet valami. Kérdés, hogy milyen részei, milyen liszensz alatt, stb. Szóval ettől még a Windowsból nem lesz Linux, de azért mindenképp pozitív. Ha más nem, a bizalom erősítése miatt, hisz így az ember belelát, hogy mi fut a gépén.

http://index.hu/tech/2015/04/04/nyilt_forraskodu_lehet_a_windows/
http://index.hu/tech/2015/04/04/nyilt_forraskodu_lehet_a_windows

7 megjegyzés:

  1. Nem lenne rossz egy Office csomag port. :)

    VálaszTörlés
  2. Sancho Virág Attila​ én teljesen elégedett vagyok a #Libreoffice -al, sőt, hovatovább már majdnem mindent Google Documents-ben írok. Nekem nem hiányzik a M$ Office.

    VálaszTörlés
  3. Munkára használom az Office csomagot, és az Excel tábláimtól meghal az összes klón. :)

    VálaszTörlés
  4. Sancho Virág Attila​ Munkára használom én is, igaz, nekem a szövegszerkesztő kell, a táblázatkezelőt ritkán használom, amire használom, arra viszont mind a Libreoffice, mind a Google Dokumentumok kiszolgál.

    VálaszTörlés
  5. huh, libreoffice. munkahelyemen hasznaljak, borzalom. az, hogy azonos verzional mashogy nez ki a doksi az egyik kliensen, mint a masikon, agyrem. az egyik gepen pl a doksiban latni, hogy szerepel a felkialtojel, mint karakter, nyomtatasnal nincs ott (barmelyik nyomtatora, vagy pdf exportnal is).
    szoval otthonra jo, de komolyabb munkara, egy doksit tobben hasznalva alkalmatlan.

    VálaszTörlés
  6. Gergely Debreceni​ nekem se linuxon, se mac-en nincs vele semmi gondom, pedig az ügyfeleknek is ki kell küldenem a doksikat, akik viszont m$ környezetben m$ office-al dolgoznak. Az egyetlen probléma ami eddig felmerült (az elmúlt 7-8 évben), hogy amit én kiemelek a szövegkiemelővel (mondjuk sárgára) azt ők nem tudják kivenni. 😄 Nyomtatással, pdf-exporttal semmi gond. Az, meg hogy másképp néz ki valami másik gépen, sajnos az m$ word-re is igaz, mert ha nincs telepítve ugyan az a betűkészlet, és/vagy más a nyomtatóbeállítás (pl. margók), ugyan úgy el fog csúszni a kép. 😞

    VálaszTörlés
  7. Nehéz elképzelni, hogy eladják az épületeket és szélnek eresztik az összes programozót redmondban.

    VálaszTörlés